Rusya'dan "süpersonik" hamle!

Rusya, Suriye'de bulunan en büyük hava üssü Hmeymim Hava Üssü'nü maksimum düzeyde genişletme kararı aldı. Şimdiye kadar üretilmiş en güçlü bombardıman uçakları olan süpersonik uçakların Hmeymim Hava Üssü'nde faaliyet göstereceği öğrenildi.

DÜNYA 07.02.2021, 09:23
Rusya'dan "süpersonik" hamle!

Beşşar Esed rejimini destekleyen ve Suriye'de çok sayıda askerî üssü olan Rusya, en stratejik noktalardan biri olarak görülen Hmeymim Hava Üssü'nün genişletmesi kararına vardı.

Askerî hava operasyonları ile askeri kargo taşımacılığı ve gözlem uçuşları için kullanılan Hmeymim Hava Üssü'nün genişletilmesi ile birlikte Rusya'nın ürettiği ve şimdiye kadar üretilen en güçlü bombardıman uçakları olan Tu-22, Tu-95 ve Tu-160 tipi süpersonik uçakların Hmeymim Hava Üssü'nde faaliyet göstereceği öğrenildi.

Rus Savunma Bakanlığı, Hmeymim Hava Üssü'nün genişletilmesi kararı ve çalışmalarına dair henüz resmî açıklama yapmazken, Rusya basınında Hmeymim Hava Üssü'nün genişletilmesi ile ilgili uydudan çekilen fotoğraflar kullanıldı. Yayınlanan fotoğraflarda, Hmeymim Hava Üssü'nde bir takım çalışmalar yapıldığı ve yeni bölümler yapılarak pistlerin uzatıldığı görülüyor.

Yorumlar (0)