Erdoğan: Terör örgütlerini destekleyenler gelip bize nutuk çekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı ülkelerine eleştiride bulunarak, "Kendilerinin sömürgeci geçmişiyle yüzleşmeyenler her ağızlarını açtığında bizlere insan haklarından bahsediyor." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 23.12.2022, 13:14
Erdoğan: Terör örgütlerini destekleyenler gelip bize nutuk çekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'nde konuşma yaptı.

Burada Erdoğan'ın gündeminde göçmenlere karşı oldukça sert tavırları olan Yunanistan vardı.

Batı'nın insan hakları ve hukuka ilişkin tavrına eleştiride bulunan Erdoğan, göçmenlere karşı Ege'de Yunanistan'ın hareketlerine tepki gösterdi.

"Terör örgütlerine destek verenler bizlere nutuk atıyor"

Erdoğan konuya dair şunları şöyledi:

"İslam dünyası özellikle adalet ve hukuk konusunda birçok haksız ve temeli olmayan eleştiriyle karşı karşıya kalıyor. Kendilerinin sömürgeci geçmişiyle yüzleşme açıklığını göstermeyenler, ne zaman ağızlarını açsalar bizlere insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunda ders vermeye çalışıyor.

Konu kendi güvenlikleri olunca baş üstünde baş, taş üstünde taş bırakmayanlar, bizlere adalet ve hukuk üzerine laf söyleme hakkını kendilerinde görüyorlar. Dünyanın birçok ülkesindeki terör örgütlerini desteklemekte hiçbir sakınca görmeyenler, bizlere gelince insan haklarının kutsallığına dair nutuk atıyorlar. Iraklı, Suriyeli ve Afrikalı göçmenlere kapı duvar olan bu kurumlar, sıra FETÖ'cü ve PKK'lı teröristlere geldiğinde oldukça hoşgörülüler.

"Batı ülkeleri önemli bir tepki göstermiyor"

Müslümanlara dair arzi bakış açısının nefret ve kin dalgalarının olumsuz yöndeki etkisi hemen yanı başımızda seyrediyor. Yunanistan'ın göçmenlere olan tavrı artık vahşet boyutuna gelmiştir. Yunanistan'ın bu zalimliğine ve şımarıklığına Batı ülkeleri de kayda değer bir tepkide bulunmuyor. Bu zulmü engelleyip içlerinde kadınların ve çocukların da bulunduğu mazlumların haklarını koruyabilecek herhangi bir çabaya rastlamadık." dedi.

Yorumlar (0)