Erdoğan: "Kemal Reis'in yaptığı gibi..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'de sivil gemilere yönelik en ufak saldırının karşılıksız bırakılmayacağını ifade etti. Erdoğan, Kemal Reis'in dün Yunan fırkateynine verdiği karşılığı hatırlattı.

GÜNDEM 14.08.2020, 14:44
Erdoğan: "Kemal Reis'in yaptığı gibi..."

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine kararlılıkla devam ediyor. Oruç Reis sismik araştırma gemisi, çalışmalarına 23 Ağustos gününe kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasında gerilime neden olan Doğu Akdeniz meselesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin, 23 Ağustos gününe kadar çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, sivil gemilere yönelik düzenlenebilecek en ufak bir saldırının asla karşılıksız bırakılmayacağını ifade etti. 

Yunan fırkateyni tarafından dün böyle bir saldırının gerçekleştirildiğini ve Kemal Reis'in karşılık verdiğini hatırlatan Erdoğan, Yunanistan'ın tacizlerini sürdürmesi halinde misliyle yanıtını alacağına dikkat çekti.

Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü kaydetti. 

Merkel'in "Doğu Akdeniz'deki gerilimin yumuşatılmasını ve korumacı bir anlayışın benimsenmesini" istediğini aktaran Erdoğan, bu konuda anlaşma sağladıklarını söyledi. 

Erdoğan, Merkel'in Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştüğünü de ifade etti.

Yorumlar (0)