Erdoğan işareti verdi, ilk tren hareket etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye hizmet etmeye devam edileceğini belirterek, Samsun-Sivas Demiryolu Hattı'nda ilk yük treninin hareket etmesi için işareti verdi. 

GÜNDEM 01.11.2020, 17:30
Erdoğan işareti verdi, ilk tren hareket etti!

Samsun-Sivas Demiryolu Modernizasyon Tamamlanma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk yük treninin hareket etmesi için işareti verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Samsun'u güzelleştirmek amacıyla yoğun bir şekilde çalışıldığını ifade etti.

"Samsun farklı bir konuma getirildi"

Erdoğan, Samsun'a 30 milyar liradan fazla yatırım gerçekleştirildiğini belirterek, söz konusu şehrin 18 sene öncesine göre oldukça farklı bir konuma getirildiğini söyledi.

"Karadeniz'e ilham veriyor"

Samsun'un geleceğe artık umutla baktığını kaydeden Erdoğan, söz konusu şehrin yalnızca çevresindeki şehirlere değil bütün Karadeniz Bölgesi'ne ilham verdiğini belirtti. 

"Ulaşım alanında önemli projelere imza atıldı"

Erdoğan, Samsun'u "Türkiye'nin batısı ile doğusu arasında bir köprü" durumuna getirmek için çaba harcandığına dikkat çekerek, demir yolu, hava yolu ve kara yolu eksikliğinin herkes tarafından hissedildiğini ve 18 senedir Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) özellikle ulaşım alanında önemli projelere imza atarak bu durumu tersine çevirdiğini ifade etti. 

"Havalimanı sayısı 56 oldu"

Havalimanı sayısının 26'dan 56'ya çıkarıldığını duyuran Erdoğan, yolcu kapasitesinin de 60 milyondan 318 milyon kişiye çıkarıldığını belirtti. 

"Samsun-Sivas arası yolculuk süresi azaldı"

Erdoğan, hat kapasitesinin ikiye katlandığını ve tren trafiğinin daha güvenilir bir duruma getirildiğini kaydederek, Samsun-Sivas arasındaki yolculuk süresinin 5 saat 45 dakikaya gerilediğini duyurdu.

"Yeni bir soluk gelecek"

Samsun-Sivas Demiryolu Hattı'nın lojistik taşımacılığına önemli bir soluk getireceğini aktaran Erdoğan, gelen ve giden yüklerin artık hızlı bir şekilde taşınabileceğini söyledi.

Erdoğan, söz konusu yatırım ile Samsun'un bölgesel anlamda güç kazanacağına dikkat çekerek, vatandaşların ticari ve ekonomik anlamda pek çok olanağa sahip olacağını ifade etti.

"Herkesi tebrik ederim"

Yük treninin harekete geçmesi üzerine Erdoğan, söz konusu yatırımın Türkiye'ye kazandırılmasında emeği olan herkese tebriklerini iletti. 

Yorumlar (0)