Erdoğan'dan Yunanistan'a mesaj

Erdoğan, "Yunanistan Başbakanı ABD'den yardım talep ediyor. Neye karşı? Ülkemize karşı. Ne yaparsan yap, biz gereği neyse onu her daim yapacağız, yapmaya da hazırız." dedi.

GÜNDEM 04.10.2022, 21:43
Erdoğan'dan Yunanistan'a mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni ile Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuştu.

"Bu halk ezanına sahip çıktı"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Mevlit Kandili'nin bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Asırlardır hikmetle, irfanla, ilimle yolumuzu aydınlatan alimlerimizi hürmetle anıyorum. İslam coğrafyasının farklı ülkelerinden katılan Kur'an-ı Kerim bülbüllerinin her birini kutluyorum. 

Bir dönemler birileri ezanımızı aslından uzaklaştırdı, Türkçeleştirdi. Durduracaklarını, susturacaklarını sandılar. Ne durdurabildiler ne susturabildiler. Bu halk ezanına sahip çıktı. Bir defa daha altını çizmek istiyorum... İstiklalimiz ve istikbalimiz ezansız, bayraksız, vatansız ve sevgisiz olmayacaktır.

"Gereği neyse onu her daim yapacağız"

Aziz halkımızın mayasında Allah ve Peygamber Efendimizin aşkı var. Bu yüzden dünyadaki bütün Müslümanlara karşı derin bir muhabbet besliyoruz, ezilen herkese karşı merhamet duyuyoruz. Nerede Müslüman varsa aklımız ve gönlümüz orada. Onların kederiyle kederlenir, onların sevinciyle seviniriz. Nerede kanayan bir yara varsa durdurmaya çalışıyoruz. Hangi dine mensup olursa olsun mazlumlara sahip çıkıyor, zalimin karşısında duruyoruz. Mazlumlara yardımda dünya birincisiyiz. Batı, ABD değil, birinci biziz. Yunan feribotlarının Ege'de neler yaptığını görüyoruz. O mazlumlar nasıl denize gömdüklerini görüyoruz. Dünyadan hiçbir ses çıkmıyor. Türkiye olarak Müslümanlığımızın gereği neyse onu yapıyoruz. Türkiye denilince akla, askeri kabiliyetleri, savunması, ekonomisi yanında insani krizler karşısındaki ilkeli duruşu, vicdanıyla ön plana çıkan bir ülke geliyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ABD'den yardım talep ediyor. Neye karşı? Ülkemize karşı. Ne yaparsan yap, biz gereği neyse onu her daim yapacağız, yapmaya da hazırız.

"Milleti millet yapan güçlü bir aile yapısıdır"

Senelerdir insanlığa kurtuluş reçetesi olarak sunulan materyalist reçetelerin hiçbir şeye çare olmadığı, ahlaki, siyasi, ekonomik olarak felakete sürüklediği her geçen gün daha net anlaşılıyor. Sapkın akımlar global güçlerin teşvikiyle günbegün yayılıyor. Aile müessesesinin çok büyük bir saldırı altında olduğu görülüyor. Milleti millet yapan güçlü bir aile yapısıdır. Aile yapımızı sarsmak isteyenlere en güzel yanıtı vermeliyiz. Bu akımlar karşısında dimdik durduracağız ve yıkılmayacağız. Gelişmiş olarak gösterilen ülkelerin çoğunda evlilik kurumu işlevsiz kalmak üzeredir. Bizi diğer canlılardan ayıran vasıflarımız yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Bu tehditlere gençlerimiz de maruz kalıyor, bütün kötülüklerin anası olan alkolden uyuşturucuya, nihilizmden ekran bağımlılığına kadar pek çok ciddi tehditle boğuşuyor.

"DEAŞ ve FETÖ ruh ikizidir"

DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin tek gayesi emperyalistlere hizmettir. Zahirde ayrı gibi gözükse de FETÖ'nün DEAŞ'tan herhangi bir farkı yoktur. Bunlar birbirinin ruh ikizidir. Biz bunların yularını kimlerin tuttuğunu biliyoruz. 15 Temmuz'u unutmadık, 250 şehidimizi unutmadık, 2 bini aşkın gazimizi unutmadık."

Yorumlar (0)