Erdoğan'dan Ukrayna diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Litvanyalı mevkidaşı Gitanas Nauseda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 05.03.2022, 19:16 06.03.2022, 15:34
Erdoğan'dan Ukrayna diplomasisi

Ukrayna-Rusya Savaşı 10'uncu gününde de devam ediyor.

Türkiye ise bu süreçte yoğun bir şekilde diplomasi trafiği yürütmeyi sürdürüyor.

AB Konseyi Başkanı ile görüştü

Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Michel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırısı ve son gelişmeler konuşuldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı, bahse konu görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasında barışın tekrar sağlanması için ellerinden gelen bütün gayretleri sürdüreceklerini belirtti.

Litvanyalı mevkidaşıyla görüştü

Litvanya lideri Nauseda, Erdoğan ile Ukrayna-Rusya savaşını ve Avrupa'da gitgide kötüleşen güvenlik konusunu görüştüğünü ifade etti.

Nauseda, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı ile Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırısıyla Avrupa’da kötüye giden güvenlik durumunu konuştuklarını kaydetti.

Baltık bölgesi de dahil olmak üzere NATO’nun doğu tarafının savunmasının ivedi olarak kuvvetlendirilmesi çağrısının gerçekleştirildiğini aktaran Nauseda, Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki sivil nükleer tesisleri hedef alan saldırısına uluslararası camiaca tepki gösterilmesinin gerekliliğine işaret ettiğini belirtti.



Kanada Başbakanı ile görüştü

İki lider arasındaki telefon görüşmesinde, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırısı ve bölgesel meseleler ele alındı.



Sırbistanlı mevkidaşıyla görüştü

Söz konusu görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırısı dahil olmak üzere bölgesel meseleler ve ikili ilişkileri ele alındı.

Yorumlar (0)