Erdoğan'dan Libya açıklaması: "Askerimizi gönderiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'daki meşru hükümetin ayakta kalması ve istikrarı sağlamak için bu ülkeye askerimizi gönderiyoruz." diye konuştu.

GÜNDEM 16.01.2020, 14:42
Erdoğan'dan Libya açıklaması: "Askerimizi gönderiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2019 yılına dair değerlendirmeler yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren konuşmasında dış politikayla ilgili açıklamalar yapan Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerin "Türkiye'yi kendi sahillerine hapsetmeye yönelik senaryo" olduğunu söyledi.

"Tüm imkanlarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz"

Erdoğan, "Önce KKTC, ardından Libya ile yaptığımız anlaşmalarla bu oyunu da bozduk. Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakatı imzaladık. Türkiye-Libya deniz kıyıları arasında kalan bölgede her iki ülkenin onayı olmadan arama-sondaj çalışmalarının yapılması hukuken artık mümkün değildir. 2020'de bu alamnları ruhsatlandırıp en hızlı şekilde arama ve sondaj faaliyetlerine başlıyoruz. Oruç Reis sismik çalışmalar yürütecek. Libya'daki meşru hükümetin ayakta kalması ve istikrarı sağlamak için bu ülkeye askerimizi gönderiyoruz. Türkiye'nin güvenliğinin sınırlarının dışında başladığı düşüncesiyle tüm imkanlarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Yorumlar (0)