Emniyet, deprem ile ilgili nefret paylaşımları için soruşturma başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşanan şiddetli deprem sonrası, bölge halkına yönelik nefret paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesapları ile ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

GÜNDEM 30.10.2020, 18:49 30.10.2020, 23:54
Emniyet, deprem ile ilgili nefret paylaşımları için soruşturma başlattı

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi derinden yaralarken, her fırsatta Türk halkını bölmeye çalışanlar yine yerinde durmadı.

Soruşturma başlatıldı

Bir bildiri paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü, nefret tweet'leri paylaşanlarla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı olduğu İzmir birimlerince, kanunların verdiği yetki dahilinde, suç ve suçlularla mücadele maksadıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye çalışması yürütülmektedir."

"Çalışmalar başlatıldı"

"Yürütülen sanal devriye çalışmaları kapsamında; İzmir ve çevre illerde gerçekleşen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici sosyal medya payalaşımlarıyla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik eden sosyal medya hesaplarına ilişkin 'tespit' çalışmaları acilen başlatılmış. Tespit edilen sosyal medya kullanıcıları hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere intikal ettirilecektir."

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce: 3 gözaltı var

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İzmir depremine ilişkin yaptığı açıklamada provokatif paylaşımlara ilişkin 16 kişi hakkında işlem başlatıldığını ve bu kapsamda 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yorumlar (0)