Elvan: Uzaktan çalışma yaygınlaşacak

Elvan, COVID-19 salgını ve ekonomi üzerindeki etkileri hususunda açıklama yaptı. Elvan, ülkemizin dijitalleşme alanında oldukça önemli adımlar attığını dile getirerek, "Uzaktan çalışmanın ciddi derecede yaygınlaşacağı kanaatindeyim." dedi.

GÜNDEM 06.05.2021, 22:23 07.05.2021, 14:57
Elvan: Uzaktan çalışma yaygınlaşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan, koronavirüs salgını ve ekonomi üzerindeki etkileri hususunda önemli açıklamalar yaptı.

"Uzaktan çalışma yaygınlaşacak"

Bakan Elvan, "Bu sene de borçlanma sürüyor. Dünya borçlanma sorunu ile yüzleşmek durumunda. Ülkeler nasıl bir yaklaşım içinde olacak? Sistem ne şekilde dönecek? COVID-19'un getirdiği bir başka konu da insanların artık dijitalleşmeye çok daha fazla önem verdiğini görmemiz. Beklentimizin çok ötesinde bir gelişme olacağını düşünüyorum. Ülkemiz dijitalleşme sektöründe oldukça önemli adımlar attı. Uzaktan çalışma da yine en önemli konulardan biri olacak. Uzaktan çalışmanın ciddi derecede yaygınlaşacağı kanaatindeyim." dedi.

"Türkiye avantajlı"

Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin diğer ülkelere nazaran bir avantajı mevcut. Bizim geniş bir ürün yelpazemiz söz konusu. Ne istersek üretebiliyoruz. Geçmişte ülkemizde yatırım yapmayı düşünüp de Doğu Avrupa'ya yatırım yapanların pişmanlık duyarak, "Türkiye'ye yatırım yapsaydık keşke." dediğini biliyoruz. Türkiye, ürün çeşitliliği yönünden kapasitesi geniş bir ülke.

"Global ölçekte koordinasyon lazım"

Çok ilginç olan bazı rakamlar var. Faizlerin yükselmesi ile birlikte fon akışı, gelişmekte olan ülkelerde adeta durma noktasına geldi. Finansman gereksinimi olan, gelişmekte olan devletlerin bundan sonraki süreçte zorlanacağını dile getirmek istiyorum. ABD'de tahvil faizlerindeki yükselişlerin bahse konu ülkelere önemli oranda etkisi olacağını da söylemek istiyorum. Global ölçekte önemli bir koordinasyona gereksinimimiz var.

Desteklerden söz etti

Salgın sürecinde 206 milyar TL'lik esnaf kredi, Tarım Kredi ile prim ve vergi borcunu erteledik. Bu tutar 2021 yılı sonunda 219 milyar TL'yi bulacak. Salgın sürecinde şu ana kadar kredi programları çerçevesinde şirketlere 315 milyar TL'lik kredi verildi. Bugüne kadar gerçekleştirilen harcama 133,7 milyar TL. Haziran ayı sonuna kadar yaklaşık olarak 176 milyar TL harcama yapmış olacağız.

Büyüme beklentisi

2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5,5-6, ikinci çeyreğinde ise baz etkisiyle birlikte çift haneli, yıl çapında da yüzde 5'in üstünde bir büyüme göreceğimizi tahmin ediyorum."

Yorumlar (0)