El Bab'da nokta operasyon! 9 DEAŞ'lı terörist yakalandı

Suriye’nin kuzeyinde yer alan El Bab bölgesinde, saldırı hazırlığında olduğu öğrenilen 9 DEAŞ’lı terörist yakalandı. Teröristlerin 4’ünün sözde yönetici olduğu açıklandı. 

GÜNDEM 23.10.2022, 12:40 23.10.2022, 12:43
El Bab'da nokta operasyon! 9 DEAŞ'lı terörist yakalandı

Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele çalışmalarına devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, El Bab’da önemli bir operasyona daha imza attı. Edinilen bilgilere göre El Bab bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 9 DEAŞ mensubu terörist, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin başarılı operasyonuyla kıskıvrak yakalandı. Teröristlerden 4’ünün sözde yönetici olduğu ortaya çıktı. 

Yakalananlar arasında örgütün suikast sorumlusu da var

Öte yandan yakalanan teröristlerin kimlikleri de tespit edildi. Bu kapsamda, örgütün suikast sorumlusu olarak da bilinen ve ‘Şer-i Emir’ olarak adlandırılan ‘Abu Mushap’ kod adlı teröristin de yakalanan isimler arasında olduğu bildirildi. Abu Mushap’ın yardımcısı, örgütün sözde mali işler sorumlusu ve sözde 2 lojistik yöneticisi de gözaltına alınan teröristler arasında bulunuyor. 

Tutuklandılar

Merkezdeki işlemleri tamamlanan 9 terörist, ardından sevk edildikleri yerel mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Teröristlerin evlerinde yapılan aramalarda örgüte ait çok sayıda dijital belge ele geçirildi. Belgelere ilişkin incelemelerin devam ettiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)