Diyarbakır’da AK Parti binasına molotoflu saldırı

Diyarbakır Hani’de kimliği belirsiz bir şahıs tarafından AK Parti binasına molotoflu saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ölen veya yaralanan olmazken polis tarafından yapılan operasyonla saldırgan ve gözcüsü gözaltına alındı.

GÜNDEM 19.06.2021, 01:02
Diyarbakır’da AK Parti binasına molotoflu saldırı

AK Parti’nin Diyarbakır binasına gece saatlerinde bir saldırı düzenlendi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde kimliği belirlenemeyen bir şahıs AK Parti Hani ilçe binası önüne geldi ve elinde bulunan Molotof kokteylini ateşleyip ilçe binasına attı.

Saldırı sırasında kimi partililerin içeride olduğu fakat kimsenin yaralanmadığı öğrenildi. Öte yandan saldırının düzenlendiği parti binasında hasar meydana geldi.

Saldırı anı kameralara yansıdı

Saldırıyı gerçekleştiren şahıs hızla olay yerinden kaçarken o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

2 kişi gözaltına alındı

Olayın ardından polis ekiplerince ilçe genelinde operasyon başlatıldı ve hızlı bir şekilde saldırıyı yaptığı belirlenen M.E. ve Ş.B. adlı şahıslar kıskıvrak yakalandı ve gözaltına alındı.

Saldırganlar sorguları yapılmak üzere Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin olaya dair incelemesi devam ediyor.

Ömer Çelik: Teşkilatımız dimdik ayaktadır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuya dair sosyal medya hesabı Twitter hesabından bir açıklama paylaştı.

Saldırıyı kınayan Çelik, AK Parti teşkilatının provokasyonlara yenilmeyeceğini söyleyerek şunları söyledi:

“Partimizin Diyarbakır Hani’deki ilçe binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Bütün provokasyonları yenecek güçteyiz. AK Parti teşkilatı dimdik ayaktadır.”

Meclis Başkanı Şentop’tan kınama

Türkiye Büyük Millet Meclisi Mustafa Şentop, yapılan saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Şentop yapmış olduğu paylaşımda, “Diyarbakır Hani’de AK Parti binasına yapılan terör saldırısını kınıyorum. Birlik ve beraberliğimizi bu saldırıların karşısında daha da güçlü durarak göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)