İstanbul merkezli 17 ilde FETÖ operasyonu: 30 adreste arama

FETÖ’nün askeri öğrenci yapılanmasında “Aday Numarası” sistemi ile haksız şekilde yerleşenlere şüphelilere yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından İstanbul merkezli 17 ilde operasyon düzenlendi. 

GÜNDEM 19.06.2021, 09:28
İstanbul merkezli 17 ilde FETÖ operasyonu: 30 adreste arama

17 ilde gerçekleştirilen operasyonun 6’sı Muvazzaf Astsubay ve Uzman Çavuş, 46’sının ise ihraç edilen askeri öğrenci ve toplamda 52 kişiye yapıldığı belirtildi.  

FETÖ’nün askeri öğrencisine operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, FETÖ’nün askeri öğrenci yapılanmasına, İstanbul merkezli olmak üzere 17 ilde geçmiş döneminde askeri okul sınavlarına “Aday Numarası” sistemindeki usulsüzlük ile girdiği belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 

Rütbelilerin de aralarında yer aldığı şüpheliler sorgulanmak için emniyete götürüldü. Yapılan operasyonda gözaltı kararı çıkarılan kişilerin 6’sının Muvazzaf Astsubay, Uzman Çavuş, 46’sının ise ihraç edilen askeri öğrenci ve toplamda 52 kişi olduğu belirlendi.

İstanbul’da 30 adrese operasyon 

Emniyet kaynaklarından verilen bilgide, İstanbul’da düzenlenen operasyon Gaziosmanpaşa, Beykoz, Sultanbeyli Sancaktepe gibi ilçeler başta olmak üzere çok sayıda ilçedeki 30 adrese yapıldı. Operasyonda yapılan aramalarda bulunan şüpheliler gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyete götürüldüğü belirtilirken operasyona ilişkin çalışmaların devam ettiği belirtildi. 



Yorumlar (0)