Diyarbakır’da 14 öğrenci zehirlendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın İlkokulu'nda öğrencilerin izinsiz olarak getirdikleri kimyasal temizlik malzemelerini karıştırmaları sonucu 14 öğrenci zehirlendi.

GÜNDEM 28.03.2024, 17:11 29.03.2024, 16:11 Melina Ay
Diyarbakır’da 14 öğrenci zehirlendi

Olay, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesi’ndeki Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın İlkokulu’nda meydana geldi. Yaşanan olayda, öğrencilerin izinsiz olarak getirdikleri kimyasal temizlik malzemelerini sınıfta karıştırmaları sonucunda 14 öğrenci zehirlendi.

İddiaya göre, 6. sınıf öğrencileri teneffüs sırasında evlerinden izinsiz olarak getirdikleri kimyasal temizlik malzemelerini kullanarak sınıflarını temizlemeye başladılar. Nöbetçi öğretmen, durumu fark ederek malzemeleri topladı ve olayı idareye bildirdi. Ancak, birkaç saat sonra öğrencilerin baş ağrısı, öksürük, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetleri artınca, okul idaresi sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılan 14 öğrenci tedavi altına alındı.

“İki ayrı kimyasalı karıştırdık”

Zehirlenme vakasının yaşandığı sınıftan olan öğrencilerden Seda Nur, "Bugün sınıfımızda bir zehirlenme vakası oldu. Sınıfımızı temizlemek istedik. İki ayrı kimyasal temizlik maddesini karıştırdık. Temizliğimiz bittikten sonra hepimiz dışarı çıktık. Tekrar içeri girdiğimizde kötü bir koku ortaya çıktı. O koku resmen yüzümüze vuruyordu. Arkadaşlarımdan 14 kişi zehirlendi. Bende herhangi bir problem yoktu. Olay yaşandığı esnada sınıfımızda 30’a yakın öğrenci vardı. Az önce zehirlenen arkadaşımı gördüm, durumlarının iyi olduğunu söyledi" şeklinde konuştu.

5’inci sınıf öğrencisi Harun Karaman ise, “6. sınıf öğrencilerinden bazıları kimyasal temizlik malzemelerini karıştırdı. Sınıfı temizledikten sonra 14 öğrenci zehirlendi. Olay yerine gelen 5 ambulans öğrencileri hastaneye kaldırdı” diye konuştu.

Yorumlar (0)