Diyarbakır ve Bingöl’de “Eren Kış-3” operasyonu başladı 

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır-Bingöl illerinde “Eren Kış-3 Şehit Jandarma Binbaşı Ercan Kurt Lice-Sağgöze” operasyonunun başlatıldığını duyurdu. Operasyonda güvenlik korucu, polis özel harekat, jandarma özel harekat ve jandarma komando birliklerinden oluşan toplam 2103 personel görev alıyor. 

GÜNDEM 15.11.2021, 12:31 16.11.2021, 09:20
Diyarbakır ve Bingöl’de “Eren Kış-3” operasyonu başladı 

İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde yeni bir operasyon başlatıldığını duyurdu. Diyarbakır ve Bingöl illerinde terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan “Eren Kış-3 Şehit Jandarma Binbaşı Ercan Kurt Lice-Sağgöze” ismi verilen operasyonda 2103 personelin bulunduğunu aktaran Bakanlık, operasyon bölgesinin haritasını paylaştı. 



134 operasyonel tim katılıyor 

Bakanlık’tan aktarılan bilgiye göre polis özel harekat (PÖH), jandarma özel harekat (JÖH), jandarma komando ve güvenlik korucularından oluşan 134 operasyonel tim ve toplamda 2103 personel görev alıyor. 

Yurt içindeki terör unsurlarını tamamen ortadan kaldırmak için yürütülen “Eren Kış” operasyonlarının, halkın desteği ile birlikte kararlı şekilde başarıya ulaştırılacağı vurgulandı. 





Yorumlar (0)