Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizi batıl inanışlara kaptırmayalım

Türkiye’de zerdüştlük, deizm ve ateizm gibi bir takım batıl inanışların gençlerin hafızasına kazınmaya çalışıldığını dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gençlerimizi bu batıl inanışlara kaptırmayalım” diyerek uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 29.03.2021, 14:31 30.03.2021, 10:38
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizi batıl inanışlara kaptırmayalım

Batıl inanışların dünya genelinde yaygınlaşmaya başladığını ve özellikle gençlerin hedef alındığını kaydeden Ali Erbaş, gençlerin bu inanışlara kaptırılmasının vebalinin herkesin üzerine olacağını söyledi.

“İslam'ı sahih kaynaklardan öğretmeye gayret etmeliyiz”

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Müftülüğünün açılışına katılan ve burada kanaat önderleri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkedeki genç nesiller İslam’ın sahih kaynaklardan öğretilmeye devam edilmesinin önemine dikkat çeken Erbaş, gençlere aşılanacak İslam ilmiyle bu toprakların daha çok huzura kavuşacağını ve güzelleşeceğini belirtti.

Batıl inanç vurgusu

Çocuklara ve gençlere inançsızlığı aşılayan örgütlere karşı uyanık olunması ve gençlerin korunmasına önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Erbaş, “Eğer bu çocuklarımızı batıl inançları aşılamaya çalışanların eline kaptırırsak bunun vebali hepimizin üzerine olur. İnançsızlığı yaymak ve özellikle genç insanlar arasında daha fazla sempati duyulur hale getirmek gayretinde olan bu örgütler, ateizm, deizm ve Zerdüştlüğü pompalamaya çalışıyorlar.” dedi.

Yorumlar (0)