Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ilk konuşmasını yaptı

Yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Hakan Fidan, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. Mevlüt Çavuşoğlu ile dostluğunun yüksek lisans dönemine kadar gittiğini kaydeden Hakan Fidan, "Devletimizin refaha ulaşması için gerekenleri yapacağız." dedi.

GÜNDEM 05.06.2023, 11:02 05.06.2023, 11:32 Hakan Öksüz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ilk konuşmasını yaptı

2015'ten bu yana Dışişleri Bakanı olarak görev yürüten Mevlüt Çavuşoğlu, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Hakan Fidan'a devretti. 

Çavuşoğlu: "Dışişleri bayrağını 8 yıl 6 ay 13 gün boyunca taşıdım"

Törende konuşan Çavuşoğlu, "Kimliğimizin ayrılmaz bir parçası da diplomasi. Devlet nerde varsa orada diplomasi de vardır. Geleneklere sadakat kadar değişen zamanın ruhuna göre de hareket etmek gerekliydi. Dışişleri bayrağını 8 yıl 6 ay 13 gün boyunca taşıdım. FETÖ başta olmak üzere birçok terör örgütüne karşı mücadele verdik. Her zaman bakanlığımızın emrindeyim. Şimdi bu bayrağı Hakan Fidan kardeşim devralıyor." ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan: "Gerekeni yapacağız"

Mevlüt Çavuşoğlu ile dostluğunun yüksek lisans döneminde başladığını dile getiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, "Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Hariciye Teşkilatımız ise 500 yaşında. Devletimizin refaha ulaşması için gerekenleri yapacağız." dedi.

Yorumlar (0)