Bakanlıklarda devir teslim törenleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine üyelerinin açıklanmasının sonrasında, bakanlıklarda devir teslim törenleri devam ediyor.

GÜNDEM 05.06.2023, 11:07 05.06.2023, 17:58 Şeyda Gül
Bakanlıklarda devir teslim törenleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı yeni kabinede görev değişimleri başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Gerçekleşen ilk teslimle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Mehmet Fatih Kacır, düzenlenen törenle görevi AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'tan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Mustafa Varank, 5 yıllık görevinin bugün itibarıyla sonuna geldiğini söyledi. Bunun bir takım çalışması olduğunu vurgulayan Varank, "Bir kısmı bizden önceki bakan arkadaşlarımızın başlattığı, bir kısmı da bizim dönemimizde gerçekleşen farklı ilkleri yaşadığımız bir dönem geçirdik" dedi.

İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı'nda yapılan devir teslim töreninde, Süleyman Soylu görevi Ali Yerlikaya'ya devretti. Törenle görevi Süleyman Soylu'dan devralan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "Sayın bakanım bu görevi sizden devralmak benim için büyük bir onur. Kutsal vatan toprağımızın her bir karışı sahil kıyı şeritlerimizin tamamı bize emanettir" dedi.

"Temel referanslarımız hukuktur" diyen Yerlikaya, bundan asla taviz vermeyeceklerini belirterek "Terör, düzensiz göç ve suçlarla mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda gerçekleşen devir teslim töreninde Mehmet Özhaseki, görevi Murat Kurum'dan devraldı. Görevi teslim eden Kurum, yaptığı açıklamada "Buraya gelirken şunu rabbimizden niyaz ettik, Allah bizi milletimize mahcup etmesin istedik. Milletimize mahcup olmadan devletimiz için tüm ekibimizle çalıştık. Milletimiz için tüm gayretlerimizi sarfetmeye, şehirlerimizi alt yapısı üst yapısı ile geliştirmeye gayret gösterdik "dedi.

Bu süreçte gece gündüz çalışan ekibine, mesai arkadaşlarına ve partisine teşekkür eden Kurum, bu manada kendisine desteğini esirgemeyen vekilleri de teşekkür etti. "En büyük teşekkürümü milletimize ediyorum" diyen Kurum, 81 ilin inşası için çalıştıklarını belirterek "İnşallah bundan sonraki süreçte de başarılı hizmetlere bakanlığımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda düzenlenen törenle Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati'den teslim aldı. Görevi devralan Şimşek yaptığı açıklamada "Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refağı artırmaktır" dedi. 

Önümüzdeki hedefte bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun temel ilkeleri olacağını söyleyen Şimşek, Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında başka bir seçeneğinin kalmadığını vurguladı. "Kurala dayalı öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır" ifadelerini kullanan Şimşek, küresel zorlukların jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceklerini belirtti. 

Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı'nda düzenlenen törenle Ömer Bolat, görevi Mehmet Muş'tan teslim aldı. Törende açıklama yapan eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bu bir bayrak yarışıdır, bugünden daha iyi noktalara taşınacaktır" diyerek, bakanlığı sırasında emeği geçenlere teşekkür etti.

"Dün akşam saygıdeğer Cumhurbaşkanımız tarafından Ticaret Bakanlığı görevi şahsıma tebliğ edildi" diyen yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  bugüne kadar bu görevi yürüten Mehmet Muş ve çalışanlara saygılarını sunduğunu söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığı

Devir teslim töreni Milli Eğitim Bakanlığı'nda da gerçekleştirildi. Yeni bakan Yusuf Tekin vazifesini Mahmut Özer'den aldı.

Görevden ayrılan Mahmut Özer şu ifadelerde bulundu: "Bakan yardımcılarıma, genel müdürlerime, okul müdürlerime ve idari tüm personelimize beraber çalışma sağladığımız için teşekkürlerimi iletiyorum. Tek bir dua ediyordum bakanlığa başladığım şekilde çıkabilmek. Rabbime hamd ediyorum bu duamı kabul etti. Yusuf hocama görevinde başarılar diliyorum.”

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, vazifeyi Bekir Bozdağ'dan aldı. Devir teslim töreninde açıklamada bulunan Bozdağ, "Kendisine her zaman yardımcı olacağız. Yeni kabinemizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yılmaz Tunç ise şu ifadelerde bulundu: "Bu yaptığımız bir nöbet değişimi. Bugün nöbet değişimini sağlıyoruz. Yeni kabinemiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun, bütün bakanlarımıza tebriklerimi iletiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı gönderiyorum.”

Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı'nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde Ömer Bolat vazifeyi Mehmet Muş'tan devraldı.

Devir teslim etkinliğinde konuşan Muş, "Kendisinin bakan olarak göreve gelmesinden mutlu oldum. Bu durum bir bayrak yarışıdır. Belirli bir düzeye biz getirdik. Bundan sonrasında da daha güzel düzeylere gelecektir” dedi.

Ömer Bolat ise şu ifadelerde bulundu: "Bu zamana kadar bu görevi başarıyla sürdüren Mehmet Muş beyefendi ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum."

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı'na getirilen İbrahim Yumaklı gerçekleştirilen törenle vazifeyi devraldı.

Eski bakan Vahit Kirişci, devir sırasında şu ifadelerde bulundu: "Bakanlıklar geldikten sonra yeni sahibine geri verilecek olan bir makamdır. Biz hizmet adına bu yola çıktık demiştik. Aslı olanın tarımla ilgili ve gıda hususunda bulunurluk olduğunu ifade etmiştik. Hamdolsun zoru gerçekleştirdik”

Kirişçi’nin ardından söz alan İbrahim Yumaklı ise, "Bu vazifeyi, tarafıma layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonrasında yapmamız gereken tek şey projeleri sona erdirmek ve yenilerini bunlara katmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz, Beştepe’de düzenlenen törenle Fuat Oktay'dan devraldı.

Oktay törende şu açıklamalarda bulundu: “Görevler, makamlar geçicidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti daimidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde çalışma sağladığım bütün bakan arkadaşlarımıza ve aileme teşekkürlerimi sunuyorum.”

Oktay’ın ardından söze giren Yılmaz ise şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak vazifeyi Fuat Oktay'dan devralmak tarafım adına bir onurdur. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu ağır sorumluluğu alacağız. Geçtiğimiz dönemlerde ülkemize çalışma sağlayan bütün bakanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, vazifeyi düzenlenen törenle Fatih Dönmez'den aldı.

Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: “Türkiye'nin ismini dış satım alanında da duyacaksınız. Son 5 sene içerisinde çok büyük işler yaptık. Şimdi bu vazifeyi uzun dönemler boyu mesai gerçekleştirdiğimiz Alparslan kardeşimize devredeceğiz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum”

Türkiye’ye katkı sağlamak üzere çalışma sağlayacaklarını ifade eden Bayraktar, “Enerji ve Tabii Kaynaklar kısmında daha büyük bir dönüşüm adına daha büyük dönüşüm yapacağız. Yeni bir yatırım ve reform adımıyla ülkemizin refahına destek olmak adına var gücümüzle hep birlikte çalışacağız. Bu göreve bizi getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vazifeyi düzenlenen törenle Derya Yanık'tan aldı.

Yanık'ın açıklamaları ise şu şekilde: “Çok değerli bakanımıza, çok sevgili dostumuza bu bayrağı veriyor olmaktan fazlasıyla mutluluk duyuyorum. Sayın Bakanımızın geçmiş dönemlerde gerçekleştirdiği çalışmaları enerjisi gençliği mevcut durumda yer aldığı noktayı da fazlasıyla geliştirerek sürdüreceğinden en ufak bir şüphem yok.”

Dışişleri Bakanlığı

Yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Hakan Fidan, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. Mevlüt Çavuşoğlu ile dostluğunun yüksek lisans dönemine kadar gittiğini kaydeden Hakan Fidan, "Devletimizin refaha ulaşması için gerekenleri yapacağız." dedi.

Çalışma Bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen törenle yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görevi Vedat Bilgin'den devraldı. Törende açıklama yapan Vedat Bilgin, Asgari ücretten verginin kaldırılmasının kendisine nasip olduğunu belirterek "Sadece asgari ücret vergi dışı bırakılmadı bütün ücretlerin asgari ücret kadarı vergi dışı bırakıldı" dedi. Yılda 350 bin kişiyi emekli ettiklerini hatırlatan Bilgin, "Biz yaklaşık 3 ayda 1.5 milyon EYT üzerinden emekli ettik çok az insan kaldı onların da dosyaları birleştiriliyor sorunları çözülecek" ifadelerini kullandı. 

Görevi teslim alan Işıkhan ise çalışanların haklarını korumaya devam edeceklerini belirterek "Engellilerimizin, gençlerimizin ve kadınlarımızın çalışma hayatında daha fazla yer alanları için aktif politikayı devam ettireceğiz" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda gerçekleşen törenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, görevi törenle Adil Karaismailoğlu'ndan devraldı. Törende açıklama yapan Karaismailoğlu, göreve pandemiyle birlikte başladığını belirterek "Peşinden seller afetler depremler ve hep birlikte yol arkadaşlığı yapıp büyük tecrübelerimiz oldu. Bu kadar zorluklar içerinde hiçbir yatırımdan geri durmadık, aksine hızlandırdık" dedi.

Uraloğlu ise açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek "21 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız özveri çalışmalarla ulaşım, iletişim, altyapı ve denizcilikte Türkiye olarak çağ atladık" şeklinde konuştu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gerçekleştirilen törenle vazifeyi Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan devraldı.

Kasapoğlu tören sırasında şu ifadelerde bulundu: “Yoğun ve uğraşlarla dolu bir 5 seneden geçtik. Dönem dönem zorlu süreçler içerisinden geçtik. Şu an yaşanan bir mevki değişikliğidir. Bizler aynı ekibin oyuncularıyız. Cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürümeyi sürdürüyoruz. Kıymetli Bakanımız Osman Aşkın Bey hem donanımıyla hem de o güzel yüreğiyle bu mevkideki vizyonu daha da yukarıya götürecektir.”

Bak'ın açıklamalarının satırbaşları şu şekilde: “Sayın bakanıma ifadeleri için teşekkür ediyorum. Kendisi uzun süreli bir dostluğumuz vardır. Beraber çalışma sağladık. TBMM'de çalışma sağladığım süre içinde de kendisiyle beraber çalışma fırsatını elde ettik. Sık sık konular ele aldık. Arkadaşlarımızla güzel işler yaptık”

Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, vazifesini gerçekleştirilen törenle Hulusi Akar'dan devraldı.

Akar tören sırasında şu ifadelerde bulundu: “Temmuz 2018 zamanında başladığımız vazifeyi cumhurbaşkanımıza hiçbir sıkıntı olmadan elimizden geldiği şekilde büyük bir çabayla yapmaya uğraştık. Alnımızın akıyla bu vazifeyi sona erdirmiş bulunuyoruz. Mevcutta tarihi bir zamandan geçiyoruz. Bölgesel ve küresel gelişmelerin ara vermeden sürdürüldüğü bir zamandan geçiyoruz. Bölgemizde tehlikelerle, tehditlerle ve risklerle karşı karşıya kalıyoruz. Kararlılıkla, azimle hep beraber çalıştık ve çalışmayı da sürdüreceğiz”

Güler’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: “Sayın Akar’a görevi süresince çalışma arkadaşlarıyla oluşturmuş olduğu çalışma alanından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. MSB vazifeniz içerisinde devlet, millet için gerçekleştirdiğiniz değerli hizmetler asla unutulmayacaktır.

Bildiğiniz üzere bu bir bayrak değişikliğidir. Tarafıma tevdi edilen sorumluluğun bilinci ile bu bayrağı alıyoruz. Görev sürem içerisinde içinde terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir. Her çeşitte terör örgütüyle en son terörist etkisiz duruma getirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yorumlar (0)