Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İranlı mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile telefon görüşmesinde bulundu. Görüşmede, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD güçleri tarafından öldürülmesi ele alındı.

GÜNDEM 04.01.2020, 15:57
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İranlı mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi hakkında konuşuldu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınlarında düzenlenen saldırıyla öldürüldüğünü duyurmuştu.

5 Iraklı, 5 İranlı isim hayatını kaybetti

ABD güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu saldırıda 5 Iraklı, 5’te İranlı önemli isim hayatını kaybetti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." demişti.

Süleymani’nin öldürüldüğü saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Hamaney daha sonra Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirdi.

Yorumlar (0)