Devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başlayan tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalaması ile son buldu.

GÜNDEM 30.08.2023, 11:11 30.08.2023, 11:46
Devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret etti

Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde ilk tören Anıtkabir'de gerçekleşti. Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, komutanlar, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Erdoğan’ın, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bırakmasının ardından saygı duruşuna geçildi ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk; Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesiyle tarif ettiğiniz Büyük Zaferin 101'inci yıl dönümüne ulaşmasının gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu özel günde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin muhterem üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmet ile yad ediyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma amacımızın sembolü haline gelen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu devlet ve millet el ele vererek büyük bir kararlılık ve azim içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi ise asırlık hayalleriyle buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Ruhun şad olsun."

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

Yorumlar (0)