Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz görüşme 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-İsrail ilişkileri ile bölgesel konular ele alındı. 

GÜNDEM 18.11.2021, 15:25 19.11.2021, 09:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz görüşme 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye-İsrail ilişkileri ile bölgesel konular ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin Orta Doğu’nun istikrarı ve güvenliği bakımından önem taşıdığını belirterek gerek bölgesel gerekse ikili konularda karşılıklı anlayış içinde hareket edilmesi gerektiğini ve görüş ayrılıklarının asgari düzeye indirilebileceğini vurguladı. 



“Bölgede hoşgörünün hakim kılınması zaruridir” 

Bölgede hoşgörü, barış ve birlikte yaşama kültürünün hakim olmasının zaruri bir mesele olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda İsrail-Filistin ilişkilerinin de barış sürecinde yeniden başlatılması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye-İsrail arasındaki diyaloğun sürdürülmesinin menfaatlerden yana olduğunu belirtmesi ile son buldu. 

Yorumlar (0)