Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pahor'a ülkesinin üstleneceği AB Dönem Başkanlığı'nın Türkiye ile AB ilişkilerinin ilerletilmesi yönünden somut sonuçlara vesile olması dileğinde bulundu.

GÜNDEM 20.03.2021, 18:15 21.03.2021, 11:11
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, iki ülke arasındaki Stratejik Ortaklık Anlaşması’nın 10. yıldönümünde, Türkiye-Slovenya ilişkilerin her alanda gelişme sergilemesinden kıvanç duyduğunu dile getirdi.

Stratejik Ortaklık Anlaşması'nın daha nice senelere erişmesi ve iki ülke ilişkilerinde olduğu kadar bölge barışı, refahı ve istikrarına katkıda bulunması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin son dönemlerde ivme kazanan ticari ve ekonomik bağlarının çok daha büyük potansiyele sahip olduğunu düşündüğünü ifade etti.
 

Erdoğan'dan teşekkür

Slovenya’nın, ülkemizin AB (Avrupa Birliği) üyelik sürecine sunmuş olduğu ilkeli destekten dolayı teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya’nın 1 Temmuz tarihi itibarıyla üstleneceği AB Dönem Başkanlığı'nın da Türkiye ile AB ilişkilerinin ilerletilmesi yönünden somut sonuçlara vesile olması dileğinde bulundu.

Yorumlar (0)