Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Merkel'in veliahtı' Armin Laschet ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme gerçekleştirdiği Angela Merkel'in partisi CDU'nin yeni genel başkanı Laschet'e, ülkesi ile tesis edilen samimi ve yakın iş birliğine devam edileceğini söyledi.

GÜNDEM 30.01.2021, 20:40 31.01.2021, 16:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Merkel'in veliahtı' Armin Laschet ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu görüşmede, Armin Laschet’i CDU genel başkanlığına seçilmesi vesilesi ile tebrik etti.

"İş birliğine devam edeceğiz"

Şansölye Angela Merkel ile sağladıkları samimi ve yakın iş birliğini Armin Laschet ile de devam ettireceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Armin Laschet’in Almanya-Türkiye ikili ilişkilerinin geliştirilmesine ve Türk toplumuna yönelik olumlu tutumunu yeni görevi esnasında da sürdüreceğine inandığını belirtti.

Almanya ve Türkiye'nin her alanda eşsiz ikili ilişkilere sahip olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin en büyük ticaret ortağı Almanya ile güçlü ekonomik ilişkileri bulunduğunu, bu çok köklü ve yönlü ilişkilerin geliştirilmesine özel önem verildiğini ifade etti.

Almanya'da yaşayan Türk toplumu

Türk toplumunun, Almanya’nın siyasal, ekonomik, kültürel ve sosyal yaşamına katkılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’daki Türk varlığına ve dini mekanlara yönelik yükseliş gösteren saldırılara karşı gerekli tedbirlerin alınması, meydana gelen olayların büyük bir titizlikle soruşturulması ve faillerin hukuk önüne çıkarılması hususunda Alman yetkililere güvendiklerini aktardı.

Genel seçimlerde başarı diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk din yetkililerinin ve DİTİB'in başarılı faaliyetlerle, özellikle aşırılığın ve radikalleşmenin engellenmesindeki kritik rollerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Armin Laschet’in önümüzdeki aylarda AB-Türkiye ilişkilerinin olumlu ve somut bir gündem temelinde yürütülmesi yönünde çaba sarf edeceğini de ümit ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’da eylül ayında yapılacak olan genel seçimlerde, Armin Laschet’e ve partisine başarıl temennilerini iletti.

Yorumlar (0)