Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi harekat sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon sığınmacının Suriye'ye güvenli geri dönüşü için, terör örgütüne ilişkin yarım kalan 'temizliğin' devam edeceğinin mesajını verdi.

GÜNDEM 24.05.2022, 08:07 24.05.2022, 16:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi harekat sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra gerçekleştirdiği konuşmada birçok önemli değerlendirme yaptı.

“Yeni adımlar gelecek”

Erdoğan, ülkemizin güney sınırlarında güvenli bölge sağlanması ve terör koridoru oluşturulmasına karşı gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlara da değindi.

Erdoğan, söz konusu bu adımların ardından yenilerinin geleceğini açıkladı ve şunları aktardı:

"Güney sınırlarımızda 30 kilometre boyunca güvenli bölgeler oluşturmak amacıyla başlattığımız faaliyetlerin eksik kalan bölümleri ile ilgili yakında yeni adımları da atmaya başlıyoruz. Hazırlıklar sona erince operasyonlar başlayacak. Türkiye’ye ve güvenli bölgelere yönelik tuzakların, tacizlerin, saldırıların merkezi konumundaki bölgeler, harekat önceliğimizde yer almaktadır. TSK, emniyet ve istihbarat hazırlıklarını bitirir bitirmez bu operasyonlar başlayacaktır.”

“MGK'da karar alacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Perşembe günü gerçekleştirilecek olan MGK'da bu konuda kararlarımızı alacağız. Biz de söz konusu görüşmeleri yaparak sağlıklı bir şekilde sürecin yürümesini sağlayacağız. Ülkemizin güvenlik kaygılarına saygı gösterenlerle kendi çıkarları haricinde hiçbir sorunu olmayanların ayrımını burada bir defa daha görecek ve sonraki politikalarımızın referansı haline getireceğiz." 

Yorumlar (0)