Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Kulesi'nin açılışında 'Kanal İstanbul' için tarihi verdi

İstanbul'da bugün açılışı yapılacak Çamlıca Kulesi’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin temellerinin haziran ayında atılacağını açıkladı.

GÜNDEM 29.05.2021, 15:36 30.05.2021, 13:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Kulesi'nin açılışında 'Kanal İstanbul' için tarihi verdi

Çamlıca Kulesi Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

“Çamlıca Kulesi ile birlikte görüntü kirliliğine son verdik”

Çamlıca Kulesi’nin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalnızca Türkiye’de değil, bütün dünyaya örnek olacak bu projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerini belirtirken, bu kule ile birlikte Çamlıca’daki görüntü kirliliğine son verildiğini ifade etti.

“Caminin kıble tarafı işgal altındaydı”

Çamlıca Kulesi’nin, haberleşme operatörleriyle medya kuruluşlarına hizmet sağlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Radyo ve televizyon, haberleşme operatörleri ile medya kuruluşlarına hizmet verecek Çamlıca Kulemizin Türkiye’ye ve İstanbul’a hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Büyük Çamlıca Camii'ni tamamladık caminin kıble tarafı tam anlamıyla işgal altındaydı. Oradaki metal kuleler tarafından o bölge adeta işgal edilmişti ve görüntü kirliliği vardı. Bu görüntü kirliliğini ortadan ne zaman kaldıracağız diye daima bunun hasreti içerisindeydik. Adalar'a mı taşısak yoksa farklı bir uygulama mı yapsak diye arkadaşlarla düşündük. Sonra bunları, yapacağımız kuleye yerleştiririz dedik.”

“Bütün dünyaya örnek olacak”

Bu projenin bütün dünyaya örnek olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Yalnızca ülkemizde değil bütün dünyaya örnek olacak bu projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirdik. 100’e yakın radyonun ortak yayın yapıyor olması bizim ayrı bir başarımız oldu. Kim çevreci, işte o da ortada. Çevreciliğin ispatını AK Parti, bugüne dek yaptığı yatırımlarla ortaya koymuştur. Lafla çevrecilik olmaz, ispat-ı vücut ile oluyor. Bunu yapan da yine biziz. Ülkemizin dört bir yanına milyonlarca ağacı diktik. Bu kule ile yayıncılık ve iletişim faaliyetlerinde tek verici tesisi modeline geçmenin yanı sıra Çamlıca'da görüntü kirliliğine son verildi. 81 şehrin adete bayrağının dalgalandığı bir şehir İstanbul. Çamlıca'da faaliyete geçen bu kulemizi yeni dönemin sembol eserlerinden ve en önemli yatırımlarından biri olarak değerlendiriyorum. Boğaz'a hakim bir manzaranın üstünde deniz seviyesinden 587 metre uzunluğa sahip olan kule, İstanbul'un en yüksek yapısı özelliğine de sahiptir.”

"Haziran’da Kanal İstanbul’un temeli atılacak"

Kanal İstanbul’a ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak için gerekli temeli atıyoruz. Rahatsız olanlar var yine rahatsız olacaklar. Ama varsın onlar rahatsız olsunlar. Kanal İstanbul'un sağında ve solunda 2 ayrı şehir inşa edeceğiz. İstanbul, inşa edilecek bu 2 şehirle bir başka olacak.”

“Ümraniye çöplüğünün patlamasına CHP seyirci kaldı”

İstanbul’a bir aşk ve sevdayla bağlı olmanın, İstanbul’u hak etmenin şartı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul'u hak etmek için ilk başta, İstanbul’a kalpten gelen bir sevdayla ve aşkla bağlı olmak lazım. İşte CHP, Ümraniye’deki çöplüğün patlamasına adeta seyirci kaldı. Onlar patlattı, sonra biz yaptık. Orada şimdi spor tesisleri var. Bizim aramızdaki fark bu işte. Bu İstanbul’un büyüklüğünün getirdiği cefasını, sefası kadar başınızın üzerine koyamıyorsanız İstanbul'u da o zaman hak etmiyorsunuz demektir. İstanbul'a yapılan bütün hizmetlerin Türkiye'nin tamamına hizmet anlamına geldiğinin, ortaya çıkan bütün değerlerin insanımızın hepsinin hayatına yansıdığının bilinciyle hareket etmeye çalıştık. Tabii bu gerçekleri bazılarına anlatmak çok zor. Çünkü anlamıyorlar."

Yorumlar (0)