Cübbeli Ahmet, "iç savaş" uyarısı yapmıştı: Diyanet'ten açıklama

'Cübbeli Ahmet' adıyla da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'iç savaşa destek vermiş olacaklar' sözleriyle seslendiği Diyanet İşleri Başkanlığından 'Selefi-Vahhabi' açıklaması geldi. Diyanet'ten gelen açıklamada, söz konusu haber ile paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, son derece üzücü ve rahatsız edici olduğu belirtildi. 

GÜNDEM 20.07.2022, 08:39 20.07.2022, 14:39
Cübbeli Ahmet, "iç savaş" uyarısı yapmıştı: Diyanet'ten açıklama

'Cübbeli Ahmet' adıyla da tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya'da, Kuveytli Vehhabi 'şeyh'i Osman El Hamis'in camide vaaz vermesi sebebiyle Diyanet'e uyarılarda bulunmuştu. 

“İç savaşa destek vermiş olacaklar”

Sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Cübbeli Ahmet, "Diyanet'i, vehhabileri konuşturmama konusunda uyarıyorum. Aksi durumda iç savaşa destek vermiş olacaklardır" sözlerini kullanmıştı.

Diyanet cevap verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Selefi-Vehhabi düşünce akımlarının Türkiye'de yayılmasına hizmet etmek"le suçlayan paylaşım ve haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı. Diyanet'ten gelen açıklamada, başkanlığın, sünnet-i seniyye ve Kur'an-ı Kerim çizgisinde sahih din düşüncesini şiar edindiği, irşat hizmetini ve din eğitimini, bu anlayıştan taviz vermeden yürütmenin çabası içerisinde duruşu maruf ve ilkeleri sarih bir kurum olduğu aktarıldı.

“Tutarlı ve sağduyulu bir şekilde din hizmeti yürütülmektedir”

Diyanetin ilim geleneğinden almış olduğu mirasla, bugünü ve gelecek nesiller için İslam'ın kaynaklarından beslenen sağlam bir ahlaki ve itikadi zeminin oluşması konusunda çalışmalarını devam ettirdiği belirtilen açıklamada, "Başkanlığımız, Kur’an kursları ve cami başta olmak üzere hizmet sunduğu her alanda tutarlı ve sağduyulu bir üslupla din hizmeti yürütmektedir." sözlerine yer verildi. 

“Oldukça üzücü ve rahatsız edici”

İslam dünyasında tezvirat ve tefrikanın açtığı yaralar bu derece büyümüşken, ümmetin bütünlüğüne ve milletin birliğine zarar verecek ifadelerden kaçınmanın her Müslüman'ın vazifesi olması gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı medya mecralarında son günlerde yer alan ve başkanlığımızı Selefi-Vehhabi düşünce akımlarının ülkemizde yayılmasına hizmet etmekle suçlayan paylaşım ve haberler, gerçeği yansıtmadığı gibi oldukça üzücü ve rahatsız edicidir."

Yorumlar (0)