"Çöp evde bulunan çocuk" davasında karar açıklandı!

Temmuz 2022'de Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki çöp evde bulunan 10 yaşındaki C.M.A, Türkiye'nin gündeminde uzun süre yer etmişti. Çocuğu teyzesi Kamuran Pınar A'nın 30 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyordu. Bugün görülen duruşmada Kamuran Pınar A. ile 17 yaşındaki kızı E.Z.A. hakkında karar verildi.

GÜNDEM 03.06.2024, 18:20 03.06.2024, 18:32 Hakan Öksüz
"Çöp evde bulunan çocuk" davasında karar açıklandı!

Bursa'da çöp evde bulunan 10 yaşındaki C.M.A'nın hali görenleri şaşkınlığa uğratmış, olay ülke gündemine yerleşmişti. Küçük çocuğun çöp evde bulunmasına ilişkin davanın duruşması, gizlilik kararından dolayı basına kapalı görüldü. 

Teyzenin 30 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyordu

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada çocuğun tutuksuz yargılanan teyzesi Kamuran Pınar A. (46) ile taraf avukatları yer aldı. "Çocuğa karşı eziyet", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" gibi suçlardan yargılanan Kamuran Pınar A. hakkında 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Sanığın suça sürüklenen kızı E.Z.A, duruşmaya katılmadı

Davanın sanıklarından biri de Kamuran Pınar A'nın kızı olan 17 yaşındaki E.Z.A idi. Annesinden dolayı suça sürüklenen E.Z.A. duruşmaya katılmadı. 

Kamuran Pınar A'ya 15 yıl hapis cezası

Zor kullandığı 10 yaşındaki C.M.A'yı hile ile hürriyetinden yoksun kılma suçundan 8 yıl hapse mahkum edilen teyze Kamuran Pınar A, "eziyet" suçu nedeniyle de 7 yıl ceza aldı. Böylece Kamuran Pınar A, 15 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu. Kamuran Pınar A, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan beraat etti.

Kamuran Pınar A'nın 17 yaşındaki kızına hapis cezası

Kamuran Pınar A'nın "çocuğa karşı kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan yargılanan kızı E.Z.A. ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)