Bursa'da çöp evde bulunan çocuğun teyzesi hakkında ara karar

Bursa'da çöp evde bulunan 9 yaşındaki C.M.A'nın teyzesi olan tutuklu sanık Kamuran Pınar A'nın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi, delillerin toplanmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. İşte davaya ilişkin detaylar...

YAŞAM 06.03.2023, 14:50 07.03.2023, 14:30 Hakan Öksüz
Bursa'da çöp evde bulunan çocuğun teyzesi hakkında ara karar

Bursa'da kirasını ödemeyen Kamuran Pınar A'ya (45) dava açan ev sahibi Aydın S. tarafından dava açılmıştı. Evin tahliyesine karar veren mahkeme, Kamuran Pınar A'nın kiraladığı daireye icra ekibi göndermişti. Çilingir yardımıyla daireye giren ekipler, evin çöple dolu olduğunu görmüştü. 

Temizlik için eve gelen Nilüfer Belediyesi temizlik görevlileri, iyiden iyiye zayıflamış olan 9 yaşındaki C.M.A'yı baygın durumda çöplerin arasında bulmuştu. Çocuğun annesinin, evi kiralayan Kamuran Pınar A'nın ablası Yasemin A. olduğu tespit edilmişti. Çocuğun teyzesi Kamuran Pınar A. tutuklanmıştı.

Çocuğun teyzesinin 30 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor

Çöp evde bulunan çocuğun teyzesi Kamuran Pınar A'nın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Gizlilik kararından dolayı duruşmanın basına kapalı gerçekleştiği kaydedildi. Tutuklu sanık Kamuran Pınar A. hakkında 30 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor. Sanık; "çocuğa karşı eziyet", "ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçlarından yargılanıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili, çocuğun annesi Yasemin A ile sanık Kamuran Pınar A. ve avukatı duruşmaya katıldı. Mahkeme, avukat beyanları sonrasında kararını verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi. 

Avukat Mine Rana Kahramanoğlu: "Teyzesini annesi olarak bilmiş"

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adına adliye önünde açıklamada bulunan Avukat Mine Rana Kahramanoğlu, "Çocuk, teyzesini anne olarak biliyor. Dünya basını da davayı takip ediyor. Annesi yıllar boyunca çocuğunu bulamamış. Çocuk koruma altına alındı. Çocuk Antalya'ya yollandı ama dava yeri Bursa olduğu için duruşma burada görülüyor." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)