Çocukların müstehcen görüntülerini satan gruba operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, sosyal paylaşım platformlarında çocukların müstehcen görüntülerini satışa çıkaran ve bu görüntüleri satın alan şüphelilere ilişkin başlattığı soruşturmada, gözaltına alınan şüphelilerden 9’u tutuklandı. 28 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.  

GÜNDEM 15.01.2022, 12:03 16.01.2022, 10:06
Çocukların müstehcen görüntülerini satan gruba operasyon

Çocukların müstehcen görüntülerini satışa çıkaran ve bunları satın alan şüphelilere ilişkin soruşturmada 9 kişi tutuklandı.

37 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 'çocukların kullanıldığı müstehcen ürünleri Türkiye’ye sokma, bu görüntüleri çoğaltma, depolama, satma, kullanma ve bulundurma’ suçu dolayısıyla yürütülen soruşturmada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, bir sosyal paylaşım platformundaki gruplarda müstehcen ve çocukların cinsel istismarına konu olabilecek görüntülerin paylaşıldığı ve bunların para ile satıldığı tespit edilmişti. Ekipler, şüphelileri yakalamak için İstanbul merkezli olmak üzere 22 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, bu operasyon sonucunda 37 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

9 kişi tutuklandı

Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 37 şüpheliden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 28 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla bırakıldığı bildirildi.

Yorumlar (0)