Çinli CoronaVac aşısı için 'Acil Kullanım Onayı' verildi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analiz çalışmaları tamamlanan Çinli CoronaVac aşısı için 'Acil Kullanım Onayı' (AKO) verdi.

GÜNDEM 13.01.2021, 19:03 14.01.2021, 16:54
Çinli CoronaVac aşısı için 'Acil Kullanım Onayı' verildi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı tarafından 'bulaşıcı hastalıklar' çerçevesinde kabul edilen ve halk sağlığını önemli derecede tehdit eden yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisi ile mücadele kapsamında kullanılması programlanan 'CoronaVac 600 SU/0.5 ml IM Enjeksiyon Süspansiyon İhtiva Eden Flakon' adlı aşının, halkımıza hızlı bir şekilde ulaşımının sağlanması için 'Acil Kullanım Onayı' (AKO) çerçevesinde değerlendirildiği dile getirildi.

Çinli Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısına onay

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede bilimsel veriler analiz edilirken, bir taraftan da ülkemize ulaşan numune aşılar kurumumuz laboratuvarlarında 2 hafta boyunca detaylı bir şekilde incelenmiştir.

Bilimsel değerlendirmeler ve incelemeler neticesinde, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından CoronaVac aşısı için 'Acil Kullanım Onayı' verilmiştir."

Yorumlar (0)