CHP yürüyüşüne saldırı planı yapmakla suçlanan 6 sanığa hapis cezası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2017’de Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak Ankara’dan başlattığı yürüyüşe katılanları Kayseri’den kiraladıkları minibüs ile ezmeyi planladığı iddiasıyla yargılanıp çeşitli cezalara çarptırılan 27 sanıktan 6 tanesi yeniden yargılandı. Sanıklar yerel mahkemede 6 yıl 3’er ay hapis cezası aldı.

GÜNDEM 27.10.2021, 17:37 28.10.2021, 17:02
CHP yürüyüşüne saldırı planı yapmakla suçlanan 6 sanığa hapis cezası

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında, tutuksuz olarak yargılanan S.K, C.K, B.K, B.Ç. ve A.K. ile avukatları mahkemede hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan bir diğer sanık Ş.O. duruşmaya gelmedi.

 Mahkemede savcı mütalaasını yineledi ve yargılanan tüm sanıkların ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan ceza almasını istedi.

İddiaları reddettiler

Sanık C.K. yaptığı savunmada, hiçbir terör örgütü ile alakasının olmadığını söyledi. 5 yıldır süregelen bu davadan dolayı da psikolojisinin olumsuz olarak etkilendiğini ve mağdur olduğunu belirterek beraatini istedi.

 Diğer 4 sanık da aynı şekilde önceki savunmalarında söyledikleri sözleri tekrar ettiklerini ve herhangi bir terör örgütü ile aralarından bir bağ olmadığını iddia ederek beraatlerini talep etti.

 Ancak mahkeme heyeti yargılanan 6 sanığa, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan verdiği cezaları yineleyerek 6 yıl 3’er ay hapis cezası verdi.  

Süreç nasıl gelişti?

Kayseri’den kiraladıkları minibüsü Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Ankara’dan İstanbul’a yürüyenlerin üzerine sürerek saldırı planladığı belirlenen O.K. isimli zanlı Kocaeli tarafında organizasyonun gerçekleştirildiği güzergahta yakalanmıştı. Daha sonra genişletilen soruşturma kapsamında 26 zanlı daha konu ile ilgili gözaltına alınmıştı. Bir tek şüpheli M.K. ele geçirilememişti.

Terör örgütü DEAŞ’ın sözde emiri olduğu söylenen O.K.’nin de aralarında bulunduğu 5 sanık için 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

7 Şubat 2019’da sonuçlanan davada, sanıklara 14 yıl ile 21 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmiş, firari M.K.’nin dosyası da ayrılmıştı.  

Mahkeme, yargılama süreci boyunca avukat ile temsil edilmeyen sanıklar S.K, C.K, B.K, B.Ç, A.K. ve Ş.O'nun dosyasının ayrılarak yeniden yargılanmak üzere yerel mahkemeye gönderilmesi kararını vermişti.

Yorumlar (0)