"CHP içinde karmaşa varmış gibi göstermek istiyorlar"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Beştepe'ye giden CHP'li iddialarına ilişkin, "CHP içinde bir karmaşa varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor." dedi.

GÜNDEM 21.11.2019, 16:35
"CHP içinde karmaşa varmış gibi göstermek istiyorlar"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin İzmir il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, söz konusu iddiaların AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yalanlandığını anımsattı. 

"Bu oyun gündemden düşmüş oldu"

CHP'nin Osmanlı sarayının emirlerine karşı kurulan bir parti olduğunu ve kuruluş dilekçesinin Kurtuluş Savaşı meydanlarında yazıldığını kaydeden Öztrak, "Sabah genel başkanımız çıkıp bununla ilgili olarak, bu oyunu bozmak üzere bir konuşma yaptıktan sonra açıklamalar yapıldı. Öyle gözüküyor ki uzunca bir süre bu meseleyi gündemde tutmak isteyen oyun bozuldu. Bu oyun gündemden düşmüş oldu." ifadelerini kullandı.

"Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez"

Öztrak, milletin gündeminde işsizlik, pahalılık ve yoksulluğun olduğunu,  AK Parti'nin de bunları unutturmak amacıyla CHP'nin içinde bir karmaşa varmış gibi göstermek amacıyla senaryo üretmeye çalıştığını ileri sürerek, "Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Bizi dizayn etmeye çalışma cüretinde de kimse bulunmamalıdır. Bizi dizayn edecek, partimize talimat verecek tek güç milletimiz, kurultay delegemizdir." dedi. 

"Kuvvetler ayrılığını tanıdığı yok"

CHP Sözcüsü Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan bir tartışma esnasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik kullandığı ifadelere ilişkin, şunları kaydetti:

"TBMM'de zaman zaman tartışmalar, gerginlikler yaşanabilir. Grup Başkanvekilimiz, AK Parti Grup Başkanvekilinden bu çerçevede özür dilemiş ve olay tatlıya bağlanmışken 'Bu iş özürle geçiştirilemez.' diyor. AK Parti Genel Başkanı ne yapmak istiyor. Erdoğan bu ülkede kuvvetler ayrılığı olduğunu daha önce kabul etmiyordu, bugün de ucube başkanlık sistemi çerçevesinde kuvvetler ayrılığını tanıdığı yok."

Yorumlar (0)