"CHP, faşistler ile aynı dili kullanıyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun valiler için 'militan' sıfatı kullanmasına değinerek, "CHP, faşistler ile aynı dili kullanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 26.01.2021, 18:19 27.01.2021, 16:51
"CHP, faşistler ile aynı dili kullanıyor"

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıya dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde: 

'Militan' çıkışı

"CHP'nin kullandığı dilin muhalif bir politika olmadığını, adeta bir yıkım dili olduğunu daha evvel birçok kez burada ifade etmiştim. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun beyanlarından anlıyoruz ki husumet ve nefret politikası Kılıçdaroğlu tarafından bir yazılım durumuna getirilmiştir.

Avrupa'da bulunan aşırı sağcı partilerin liginde bulunan bir CHP ile karşılaşmış durumdayız. Bugün Kılıçdaroğlu, oldukça kötü bir grup konuşması gerçekleştirdi. Hafıza yoksunluğu ile gerçekleştirilmiş bir basın toplantısı oldu. CHP eskiden bir karşı argüman ortaya koyabiliyordu. Siyasi rekabetle alakaları yok, tamamen husumet üretmekle meşgul durumdalar."

"Vali ve kaymakamlara 'militan' diyenler faşisttir"

"Ülkemizin mülki idare geleneği oldukça köklü bir gelenektir. Devlet adamları olarak, valiler ve kaymakamlar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorlar. Vali ve kaymakamlara 'militan' diyenlerin, barbarca bir eylem içinde olduğunu düşünüyoruz. Valilere, kaymakamlara 'militan' yakıştırması yapanlar, faşistin ta kendisidir. Bu ülkede şehit düşmüş kaymakamlarımız var, insan az da olsa bunlardan utanır. Size yanıt veremeyecek haldeki valilere bunları söylemenizin nedenini biliyoruz. Çünkü biz sizin politik zihninizin tomografisinde ne var ne yok iyi biliriz. CHP iktidar olamadığından, mülki idareyi baskı altında tutarak iktidar gibi davranmak istiyorsunuz. CHP, faşistlerle aynı dili kullanıyor."

Hayvan hakları

"Çok yakın bir dönemde hayvan haklarına yönelik bir yasa Meclis'e gelecek."

HDP operasyonu

"Teröre destek sunmak suçtur ve bu çok açıktır. Terörle savaşın merkezi bir noktada olduğu bu çağda, birisi terör örgütlerini kınamadan demokrasiye, özgürlüklere ilişkin bir cümle sarf edemez. Terör, hiçbir mazeret üretmeden lanetlenmelidir."

Reform

Yargı ve ekonomi ile ilgili olan raporlarda derinlemesine bir faaliyet gerçekleştiriliyor. Bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak. Buna ek olarak, yasal ve idari düzenlemeler de olacak. Birkaç toplantıya daha ihtiyaç var. Tüm bu görüşler alındıktan sonra, reformlar son halini almış olacak.

Yorumlar (0)