Çavuşoğlu: Türk heyeti Rusya'ya gidecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de yaşanan son gelişmelere ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Önümüzdeki günlerde bizden bir heyet Rusya'ya gidecek." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 12.02.2020, 12:38 12.02.2020, 17:38
Çavuşoğlu: Türk heyeti Rusya'ya gidecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Çavuşoğlu, İdlib'de rejim unsurlarının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik saldırılarına ilişkin, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüştüğünü kaydeden Çavuşoğlu, "Önümüzdeki günlerde bizden bir heyet Rusya'ya gidecek." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Rusya ile birlikte çalışarak ateşkesin kalıcı olmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. 

Rejim saldırısı sonucu 5 asker şehit olmuştu

İdlib'de Beşşar Esed rejimine ait güçler tarafından yapılan yoğun topçu ateşi nedeniyle 5 asker şehit olurken, 5 asker yaralanmıştı. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanılmıştı. 

Bakanlık, söz konusu saldırıya misliyle karşılık verildiğini kaydederek, "Angajman kuralları ve meşru müdafaa çerçevesinde anında misliyle mukabele edildi. Şu ana kadar 115 rejim hedefi ateş altına alındı. İlk bilgilere göre, 101 rejim unsuru etkisiz hale getirildi.'' açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar (0)