Çavuşoğlu'ndan kritik görüşmeler

Mevlüt Çavuşoğlu, Dmytro Kuleba ve Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, Kiev ile Moskova arasındaki yüksek tansiyona dair son gelişmeleri ele aldı.

GÜNDEM 16.02.2022, 18:37 17.02.2022, 10:52
Çavuşoğlu'ndan kritik görüşmeler

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Rus mevkidaşı ile görüştü

Lavrov ile Çavuşoğlu arasındaki görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğe dair son gelişmelerin konuşulduğu ifade edilirken, açıklamada, "Sayın Çavuşoğlu, problemin çözümü için diplomatik girişimlerin ne denli önemli olduğuna değinmiştir. Bu kapsamda, Bakan Çavuşoğlu Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya Federasyonu arasındaki toplantılar için ev sahipliği yapmaya hazır durumda olduğunu tekrarlamıştır." sözleri sarf edildi.

Lavrov'un ise 11 ila 13 Mart tarihleri arasında yapılacak 2'inci Antalya Diplomasi Forumu’na iştirak edeceğini ve bu vesileyle kentte gerçekleştirilmesi planlanan Astana formatında Suriye konulu bakanlar toplantısına katılacağını da teyit ettiği belirtildi.

Çavuşoğlu'nun, koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle geçmiş olsun temennilerini ileten Lavrov’a teşekkür ettiği ifade edildi.

Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü

Çavuşoğlu ve Kuleba arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde de Rusya-Ukrayna gerginliğine dair son gelişmelerin konuşulduğu belirtildi.

Çavuşoğlu'nun ayrıca, COVID-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle geçmiş olsun temennilerini ileten Kuleba'ya teşekkürlerini sunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)