Çavuşoğlu'ndan İdlib tepkisi: Rejimin arsızlığı artıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün İdlib'de rejim unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin, "Rejimin saldırganlığı, arsızlığı artıyor. Karşılığını verdik, bundan sonra da vereceğiz." dedi. 

GÜNDEM 04.02.2020, 11:25 04.02.2020, 12:12
Çavuşoğlu'ndan İdlib tepkisi: Rejimin arsızlığı artıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeniden Asya Girişimi Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Dün İdlib'de rejim unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik düzenlenen ve 8 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin Çavuşoğlu, "Son günlerde İdlib'de ciddi gerginlik oldu. Rejimin saldırganlığı, arsızlığı artıyor. Burada Rusya'ya da önemli görevler düşüyor. Özellikle komşumuz Rusya ile çaba sarf ediyoruz. Lavrov'la görüştüm. Bir an önce kalıcı ateşkes sağlamak ve kalıcı siyasi çözüm istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Karşılık vermeye devam edeceğiz"

Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik saldırıların tolere edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, "Karşılığını verdik, bundan sonra da vereceğiz.'' dedi. 

"Rejim çok fazla zayiat verdi"

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Çavuşoğlu ''Rejim İdlib bölgesindeki gözlem noktalarımıza taciz atışları yapmaya devam ederse karşılık vereceğimizi ve rejimi durdurmaları gerektiğini mevkidaşım Lavrov'a söyledik. Rejime karşılığını verdik, çok fazla zayiat verdiler." açıklamasını yaptı. 

"Yara almaya başladı"

Çavuşoğlu, Astana ve Soçi süreçlerinin tamamen ortadan kalkmadığını ancak yara almaya başladığını kaydederek, "Gözlem noktalarımızın amacı ihlâlleri gözetlemekti. Tüm bunlar rejimin dizginlenmesi gerektiğini gösteriyor. Rusya'nın 'Rejimi tam kontrol edemiyoruz' bahanelerini doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün İdlib'de çatışmaların engellenmesi amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından topçu atışının yapıldığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak "3'ü sivil, 5'i asker 8 kişi şehit oldu." açıklamasını yapmıştı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu saldırıya ilişkin, "İntikalimiz bir gün öncesinden yani dün saat 16.13 ve teyiden saat 22.27’de buradaki ilgili arkadaşlarımız tarafından Rusya tarafındaki ilgili personele bildirildi. Bu iletişim ve bilgilendirmelere rağmen, tüm bu önlemlere rağmen, rejim tarafından gece saat 01.13’te unsurlarımıza karşı ateş açılmıştır." demişti.

İdlib'deki TSK unsurları tarafından rejim hedeflerine karşılık verildiğini kaydeden Akar, "Şu ana kadar 54 rejim hedefi ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre şu ana kadar 76 rejim mensubu, askeri etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)