Büyük Taarruz'u anmayan Kılıçdaroğlu eleştirileri oklarının odağında: İşte liderlerin zafer mesajları

Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü dolayısıyla kutlamalar bu sene 26 Ağustos Cumartesi günü itibari ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu, Akşener, Babacan başta olmak üzere parti liderleri Büyük Taarruz'a ilişkin anma mesajı paylaşırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiçbir mesaj paylaşmaması dikkat çekti.

GÜNDEM 29.08.2023, 11:51 29.08.2023, 12:19
Büyük Taarruz'u anmayan Kılıçdaroğlu eleştirileri oklarının odağında: İşte liderlerin zafer mesajları

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos tarihinde zafer kazanması ile Büyük Taarruz, tarihe altın harfler ile yazıldı. Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümünde taarruzun başladığı 26 Ağustos'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dışında neredeyse tüm parti liderleri birer mesaj paylaştı.

Erdoğan, Büyük Taarruzu Malazgirt’te kutlatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017’den itibaren her sene olduğu gibi bu sene de 23 – 26 Ağustos tarihleri arasında Bitlis/Ahlat ve Muş/Malazgirt merkezli olmak üzere "Anadolu'nun Fethi, 1071 Malazgirt Anma Programı" olarak düzenlenen yıldönümü etkinlikleri kapsamında 25 Ağustos'ta Ahlat'ta, 26 Ağustos'ta da Malazgirt'te konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarında Malazgirt Zaferi'nin Türk tarihi açısından önemine vurgu yaptı. Ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akşener, büyük zaferi Afyonkarahisar’da kutladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümünde Afyonkarahisar'da önemli bir konuşma yaptı. Burada halkla bir araya gelen Akşener, büyük zaferi kutladı.

Babacan, Davutoğlu ve Uysal ‘da Büyük Taarruz’u andı

Deva Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’da Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünü sosyal medya hesabından yayımladığı bir mesajla kutlayan Babacan, ‘‘Dünyadaki en güzel topraklarını bizlere yurt yapan Sultan Alparslan ile aziz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. Babacan, Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümü içinde bir mesaj paylaştı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise paylaşımında "#MalazgirtZaferi ile bu toprakları vatan bildik, #BüyükTaarruz ile de bu topraklardan asla gitmiyoruz dedik. Bu toprakları bize vatan kılan ve vatanımızı canları pahasına korumak için mücadele veren başta Sultan Alparslan ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanları rahmetle ve minnetle anıyorum."

Büyük Taarruz'u anmayan Kılıçdaroğlu eleştirilerin odağında

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise " Aziz toprakları bizlere vatan, vatanımızı ise milletimize ilelebet Devlet yapan zaferlerin, #MalazgirtZaferi'nin ve bizatihi Atatürk'ün kumandanlığında Kocatepe'de başlayan destansı mücadelenin, #BüyükTaarruz’un yıldönümü bugün. Millet için, vatan için, devlet için şehadete ermiş olan kahramanlarımızı, Büyük Kumandan Alparslan'ı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle ve minnetle anıyor, Zafer Haftamızı tebrik ederim."

Yorumlar (0)