Bomba imha uzmanı Esma Çevik böyle uğurlandı!

Şırnak-Mardin kırsalında terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Esma Çevik için tören düzenlendi. 

GÜNDEM 10.12.2019, 17:12
Bomba imha uzmanı Esma Çevik böyle uğurlandı!

Terör örgütü PKK tarafından Şırnak'ın İdil ve Mardin'in Midyat ilçesi kırsalında terör örgütü PKK tarafından araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Esma Çevik için Bakırköy Ataköy 5. Kısım Camii’nde tören düzenlendi. 

Askerlerin, cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen şehidin naaşı başında nöbet tuttukları görüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da törene katıldı.

İşte törenden görüntüler....

Ne olmuştu?

Olay, Şırnak'ın İdil ve Mardin'in Midyat ilçesi kırsalında dün öğle saatlerinde gerçekleşmişti. Güvenlik güçleri, arama- tarama çalışmaları esnasında araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı görmüştü.  

Güvenlik önlemi alan askerlerin patlayıcıyı kontrollü imha etmeye çalıştığı sırada yakın bölgede tuzaklı başka el yapımı patlayıcı infilak etmişti. 

Patlamada 2 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı bildirilmişti. Bölgeye ihbar üzerine jandarma ve sağlık ekipleri gönderilmişti. 

Şehit olan iki askerden birinin bomba imha uzmanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Esma Çevik, diğer askerin de Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar olduğu öğrenilmişti. 

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 15 Kasım günü bomba imha uzmanı Esma Çevik'in görüntüleri paylaşılmıştı.

Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, "Barut kokusu ✅ Parfüm kokusu ❌" ifadesine yer verilmişti.


 

Yorumlar (0)