Bolu’da Kar ve Sis Görüş Mesafesini Düşürdü 

Bolu’da başlayan kar yağışı ve sis, araç sürücülerinin mesafesini 20 metreye kadar düşürdü. İlerlemekte zorlanan araçlar nedeniyle trafik oluşmaya başladı. 

GÜNDEM 18.03.2021, 16:53 19.03.2021, 00:12
Bolu’da Kar ve Sis Görüş Mesafesini Düşürdü 

Bolu’daki D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kısmında başlayan kar yağışı, şiddetini artırmaya devam ederken yağışa bir de sis eklendi. Kar yağışı ve yoğun sis ile birlikte 20 metreye kadar düşen görüş mesafesi karşısında sürücüler zor anlar yaşadı.

Karayolunu kullanan bazı vatandaşlar kontak kapattı

D-100 Karayolu’nda ilerlemeye çalışan fakat başarılı olamayan vatandaşların yolun sağına çekerek durdukları görüldü. Araç içindekiler yolun kenarlarına inerek karın keyfini çıkardılar, fotoğraf çektiler.



Sabah saatlerinden bu saate kadar devamlı yağan kar Bolu Dağı, Seymenler, Elmalık ve Bakacak bölgelerinde etkili olmaya başladı. Bolu Dağı mevkiisinin kalan kısmında ise kar yerine sis sürücülere zor anlar yaşatıyor. Olay yerlerinde bulunan trafik ekipleri ise sürücüleri “araç seyrini korumaları ve hız yapmamaları” konusunda devamlı olarak uyarıyor.

“Arabistan’da hiç kar yoktu.”

Pakistan’dan Türkiye’ye göçen ve Düzce’de ikamet eden bir aile de Ankara’ya gitmek üzere yola çıkmıştı ki Bolu Dağı’nda mola verdi. Aracı durdurarak inen ve bol bol fotoğraf çekilip kar topu oynayan ailenin 14 yaşındaki çocuğu Sait Ahmet, kar sevincini şu şekilde dile getirdi: “Kar oynamak için aracı durdurduk. Hava çok güzel. Arabistan’da hiç kar yoktu, karı çok seviyorum.” 

Yorumlar (0)