Bilim Kurulu'nda gündem 'maske'

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün 16.00'da bir araya geliyor. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Koca, önemli açıklamalarda bulunacak.

GÜNDEM 02.03.2022, 09:33 02.03.2022, 19:27
Bilim Kurulu'nda gündem 'maske'

Salgınla mücadelede bugün, yeni bir yol haritası açıklanacak. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, pandemide gelinen son aşamayı ve salgın kısıtlamalarını konuşmak amacıyla bugün bir araya gelecek.

“Beklenen açıklama bugün”

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün bilim kurulunun, salgınla mücadele konusunda gelinen son aşama ve kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesi gündemiyle bir araya geleceğini duyurmuştu.

Vaka sayılarındaki düşüş ve son durum çerçevesinde, tedbirlerin tekrar değerlendirilmesi bekleniyor. 2 hafta önce düzenlenen kabine toplantısından sonra bir açıklama yapan Bakan Koca, maske kısıtlaması konusunda yeni bir karar alınabileceğine yönelik mesaj paylaşmıştı. Bu çerçevede, maske zorunluluğun açık havada kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu. 

Toplantının ardından saat 18'de açıklamalarda bulunacağını açıklayan Bakan Koca, "Bu açıklamanın, uzun süredir beklenen açıklama olacağını düşünüyorum” sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)