"Ben dimdik ayaktayım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Devlet Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmeyeceğini söyledi.

GÜNDEM 16.10.2019, 14:45
"Ben dimdik ayaktayım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki konuşmasından sonra Sky News'tan Alex Crawford'ın sorularını yanıtladı. Crawford'a YPG'nin Türkiye sınırından çekilmesine kadar ateşkes olmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD delegasyonunun ziyareti konusunda endişeli misiniz?" sorusuna "Yok, neden endişeli olayım ki? Ben dimdik ayaktayım" yanıtını verdi.

Crawford, ABD Devlet Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Barış Pınarı Harekâtı'na dair görüşmek için Türkiye'ye geleceğini hatırlatarak Cumhurbaşkanı'nın Pence'le görüşüp görüşmeyeceğini sordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Crawford'un bu sorusuna "Ben onlarla görüşmeyeceğim, onlar karşıtlarıyla görüşecek. Ben, Trump geldiği zaman konuşurum" yanıtını verdi.

Crawford'a göre, ABD Devlet Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu içeren ABD delegasyonu, kendi denkleriyle görüşecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Crawford'un Barış Pınarı Harekâtı'nın ne zaman biteceğine dair sorusuna, harekâtın bu akşam da bitebileceğini ancak bunun için YPG güçlerinin 35 kilometre geriye çekilmesi ve Menbiç'ten Irak'a kadar olan alanı terk etmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)