Belediye Meclisi’nde "artistlik" gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi'ndeki ayın ilk toplantısında, ASKİ'nin 350 milyon lira kredi kullanmasına dair görüşmelerdeki "artistlik" ifadesi tartışmalara yol açtı.

GÜNDEM 09.12.2019, 23:07 10.12.2019, 09:40
Belediye Meclisi’nde "artistlik" gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısında ASKİ Genel Müdürlüğü'nün 350 milyon lira kredi kullanmasına yönelik madde görüşülürken tartışma çıktı. AK Parti Meclis üyesi Bekir Yıldız söz alarak 1994 yılındaki Melih Gökçek dönemi ile kendisinin Refah Partisi dönemini hatırlatarak, "Melih Gökçek hem milletvekili hem de aday olduğu için 'neden istifa etmedi de belediye başkanlığına devam etti' diye tartışmalar oldu. Seçim bittikten sonra da 'Siz meşru değilsiniz, orada oturamazsınız, hakkınız yok' diye 7 ay Ulus'taki taş binada savaş yaptık biz" dedi. Bunun üzerine Başkan Mansur Yavaş, "İyi mi oldu başkan, niye aynısını yapıyorsunuz" cevabını verdi.

Yavaş'ın bu sözleri üzerine CHP ve İYİ Partili sıralar tarafından alkışlanmasına müteakip Bekir Yıldız, "Sayın Başkan bizim işimiz artistlik değil. Siz artistlik yaptınız" ifadesini kullandı.

Yıldız'ın "artistlik" söylemine Başkan Mansur Yavaş tepki gösterince mecliste gerginlik yaşandı ve Yavaş, Yıldız'ın sözünü geri almasını isteyerek oturuma ara verdi. Verilen ara esnasında da AK parti grubu ile CHP grubu arasında tartışmalar devam etti.

Yorumlar (0)