BDDK'dan Seçil Erzan kararı: Her şey sil baştan!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, müştekilerin ifadeleri ve ortaya çıkan yeni belgeler ışığında sanık Seçil Erzan'ın yazışmalarının ve telefonundaki tapelerin yeniden incelenmesi gerektiğini bildirdi.

GÜNDEM 28.03.2024, 12:13 Hakan Öksüz
BDDK'dan Seçil Erzan kararı: Her şey sil baştan!

Eski banka müdürü Seçil Erzan'ın tutuklu yargılandığı "yüksek karlı gizli fon" davası ile ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bir karar alındı. Aralarında futbol dünyasından pek çok ünlü ismin de yer aldığı 7 sanıklı davaya ilişkin bir gelişme yaşandı.

BDDK'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolladığı cevap yazısı, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın dosyasına eklendi. Dava sürecinde ortaya çıkan bilgi ve belgeler ile müştekilerin iddialarının ardından yeni bir inceleme yapılması gerektiği kaydedildi.

WhatsApp yazışmaları ve tape kayıtlarına yeni inceleme

Buna göre Seçil Erzan'ın WhatsApp yazışmaları ile telefon tape kayıtları yeniden incelenecek. Yapılan inceleme sonucunda çıkarılacak olan yazışma dökümü, BDDK tarafından görevlendirilen kişilere yollanacak.

Sanıklar hakkında istenen hapis cezaları

"Nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" gibi suçlamalar yöneltilen Seçil Erzan hakkında 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar Ali Yörük, Nazlı Can, Asiye Öztürk, Hüseyin Eligül ve Kerem Can'ın 3 yıldan 85 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yorumlar (0)