Bayburt’ta karla yoğun mücadele devam ediyor

Bayburt’ta etkisini gösteren kar nedeniyle kapanan yolları açmak adına karla mücadele ekipleri yoğun bir çaba sarf ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşların kışın oldukça uzun sürdüğünü ifade ederek bir an önce yazın gelmesini dilediklerini dile getiriyorlar.

GÜNDEM 25.03.2022, 10:07 27.03.2022, 09:43
Bayburt’ta karla yoğun mücadele devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Marmara bölgesini etkisi altına alan kar yağışı doğuda da etkili olmuştu. Hava sıcaklıklarının mevsim altında kaldığı Bayburt’ta da kış etkisini göstermeye devam ediyor. Şehir merkezinde karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışma içindeler. Vatandaşlar da evlerinin ve iş yerlerinin önündeki karları temizleyerek ekiplere yardımcı olmaya çalıştı. Bayburt’ta daha önce böyle bir kış görmediğini ifade eden 52 yaşındaki Mehmet Bayansal şu açıklamalarda bulundu:

Mart ayı gelmesine rağmen her yerde kar var ve hava bozuk. Sanırım yaza kadar da böyle gidecek. Ben şu an 52 yaşındayım ve mart ayına kadar uzayan bir kış görmemiştim. Ocak ve şubat aylarında bile bu kadar kar yağmamıştı. Umarım sonu hayırlı olur.

“Yazın gelmesini dört gözle bekliyoruz.”

Azem Ziypak adındaki başka bir vatandaş da şu açıklamalarda bulundu:

Mart ayının sonlarına yaklaşmamıza rağmen sabah kalktığımızda hala karla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Umarım en kısa sürede havalar ısınır ve insanlar rahat rahat dışarıya çıkmaya başlarlar. Kış şartları insanları oldukça zorluyor. Maliyetlerimiz de artıyor. Yaz mevsiminin gelmesini dört gözle bekliyoruz.

Öte yandan bölgede yer alan ekipler yollardaki karları temizleyerek tuzlama çalışmalarına devam ederek vatandaşların sorun yaşamaması adına yoğun bir çaba sarf ediyor.

Yorumlar (0)