Barış Pınarı'nda karne mutluluğu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'yla terör örgütlerinden arındırılan Rasulayn ve Tel Abyad ilçelerinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin tamamlanması sonrası öğrenciler karnelerini aldı.

GÜNDEM 07.02.2021, 16:57 08.02.2021, 11:49
Barış Pınarı'nda karne mutluluğu

Millî Eğitim Müdürü Samer El Hamdo, Tel Abyad ilçesinde sağlanan güven ve huzur ortamının öğrencilerin eğitim öğretimlerine ve genel olarak eğitim faaliyetlerine olumlu yansıdığını belirterek, İbni Cerrah Okulu'nda birinci dönemi dereceyle bitiren öğrencilere çanta gibi çeşitli hediyeler verildiğini ifade etti.

Tel Abyad'da yerleşik STK'lardan (sivil toplum kuruluşu) Katra İnsani Yardım Derneği de, İbni Cerrah Okulu'nda öğrenim gören minik öğrenciler ve öğretmenler için müzikal etkinlik tertipledi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde maske kullanan öğrenciler, müzikaldeki şarkılara dans ederek eşlik ettiler. 

Tel Abyad'da 282 okul bulunuyor ve bu okullarda 28 bin öğrenci eğitim alıyor. Rasulayn'da bulunan 149 okulda ise 14 bin öğrenci öğrenim görüyor.

Rasulayn ve Tel Abyad ilçeleri, Türk ordusu tarafından 2019 yılının Ekim ayında gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı ile YPG/PKK bölücü ve hain terör örgütünün işgalinden arındırılmıştı.

Yorumlar (0)