TRT’den dijital platform geliyor!

Televizyonlara git gide kafa tutmaya başlayan ve özellikle pandemi döneminde iyice ilgi odağı olan dijital platformlar arasına bir yenisi daha geliyor. Bu kez sürpriz TRT’den geliyor. TRT World Digital Ürün Şefi Derrick Fountain, çalışmaların sürdüğünü belirtmişti.

MEDYA 07.02.2021, 17:12 07.02.2021, 17:18
TRT’den dijital platform geliyor!

Özellikle pandemi döneminde ilgiyle takip edilen dijital platformlar, son dönemin ilgiyle takip edildiği ve üye olunduğu buluşmalar haline geldi. Puhu Tv, Netflix ve Blu Tv iye başlayan süreç Amazon Prime, Gain, Exxen gibi platformların eklenmesiyle sürdü. Şimdi bu sürece, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu da dahil oluyor.

TRT World Digital Ürün Şefi Fountain de açıklamıştı

TRT World Digital Ürün Şefi Derrick Fountain, konuk hakkında daha önce, Balkan-Güney Doğu Avrupa Haber Ajansları Birliği (ABNA-SE) 27. Genel Kurulu ve Konferansı'nın "Yeni Trendler ve Dijital Medyada Teknolojiler” adlı panelinde konu hakkında ufak bir şeyler söylemişti. Fountain, dijital medya konusunda beş tane ana gündem konusunu açıklamıştı. Bunlar arasında "kendi platformunu kendin inşa et", "nasıl insanlara öyle bir deneyim sağlayayım ki bana sadık olsun", "medyadaki güvensizlik", "her yerde her zaman medya" ve "nasıl içeriğinizi sese dönüştürürsüz" biçiminde açıklanmıştı.

İbrahim Eren de dijital platformu müjdelemişti

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de, “TRT 1 Tanıtım Gecesi” nde, konu ile ilgili ufak detaylar söylemişti. Genç bir ekipten oluşan ve tamamen gençlere yönelik bir dijital projelerinin olduğunu söyleyen Eren, 30 kişilik bir ekibin çalışacağını söylemişti.

İlk proje “Halka” dizisi mi olacak?

Platformun adı ile ilgili, bazı yerlerde isimler söylense de, henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak platformun ilk projesinin, geçtiğimiz yıllarda TRT 1’de yayınlanan “Halka” dizisinin olabileceği düşünülüyor. Dizide başlıca rollerini Serkan Çayoğlu, Hande Erçel, Kaan Yıldırım ve Hazal Subaşı paylaşmış ve kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Nazan Kesal, Funda İlhan ve Burak Sergen gibi güçlü isimler yer almıştı. 19. Bölümde ara verdiği açıklanan dizinin, bir dijital platformda devam edeceği konuşulmuştu. Dijital platformun ilk dizisinin “Halka” olabileceği, iddialar arasında yer alıyor.

Yorumlar (3)
Asııa 3 yıl önce
Işınız ıyı olsun
İbrahim Cem 1 yıl önce
Umarım Atv dizileri ile Minika çizgi filmleri yayınlanır da ATV, ATV Avrupa, A2, Minika GO ve Minika Çocuk gibi kamulaştırılır ve kapanır
Çağan Efe 13 ay önce
Paralı Olacak Değil Mi?