Bakan Yumaklı duyurdu: Hatay'daki orman yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada Hatay ve Tekirdağ'daki orman yangınları kontrol altına alındığını duyurdu. Çanakkale ve Diyarbakır ise orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

GÜNDEM 18.07.2023, 12:17 Şeyda Gül
Bakan Yumaklı duyurdu: Hatay'daki orman yangını kontrol altına alındı

Hatay’ın Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi'nde ormanlık alanda dün başlayan yangına ekiplerin karadan müdahalesi gece boyunca devam etti. Sabahın ilk saatleriyle birlikte 7 yangın söndürme uçağı ve 12 helikopter de çalışmalara destek vermeye başladı. Bunun yanı sıra söndürme çalışmalarında, 58 arazöz ve 7 iş makinesi 320 personel görev aldı.

Kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Hatay, Belen’deki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

1 kişi tutuklanmıştı

Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde 2 kişinin bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesi için yaktıkları ateş ormana sıçramıştı. Yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallerindeki vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edilmiş ve yangına yol açan 2 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden biri tutuklanmıştı.

Çanakkale’de orman yangını

Çanakkale’de Kızılkeçili köyü yakınlarında önceki gün saat 16.31 sıralarında başlayan yangına müdahale gün doğumuyla helikopter ve uçaklarla yoğunlaştı. 6 uçak, 15 helikopter, 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personelle müdahale edilen yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor. Yangının çıkış nedeni ise halen araştırılıyor.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Deveciköy Kuştepe mevkiinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını 13 saatin ardından bu sabah saat 05.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yaklaşık 350 hektarlık alanda etkili olaTekirdağ’daki yangın 13 saat sonra kontrol altına alındın yangının saman balya makinesinden çıktığı iddia edildi. Yangına 4 helikopter, 2 uçakla havadan müdahale edildi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada yangının 350 hektarlık alanda etkili olduğunu duyurdu.

Diyarbakır’da orman yangını

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin kırsal Arıklı Mahallesi mevkiinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice Belediyesi, Bingöl'ün Genç Belediyesinden itfaiye ile jandarma ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğünden ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.

Yorumlar (0)