Bakan Soylu: Gözaltına alınanlardan 79'u terörist

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçimi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilerden 79'unun 'terör örgütü mensubu' olduğunu belirtti.

GÜNDEM 02.02.2021, 21:50 03.02.2021, 08:51
Bakan Soylu: Gözaltına alınanlardan 79'u terörist

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun atanmasının akabinde başlayan gösterilerle ilgili de konuştu. 

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan öğrencilerinden 108'i, söz konusu üniversitenin öğrencisi değil. 79'u ise terör örgütü mensubu. Ben tüm bunları açıklamak durumundayım. Bunları halka açıklıyorum, bana 'Çok konuşuyorsun.' diyorlar.

Üniversitelerde rektörlerin ne şekilde seçileceği açık. Bundan evvelki dönemde de öğretim görevlileri seçiyordu. Bu da bence çok yanlış olduğundan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu duruma el attı. Yani, öğrenciler seçim hususunda dün de yetkinlik sahibi değillerdi bugün de değiller. Öğretim görevlilerinin akademiyi getirdiği durum ortada."

"Bizim kültürümüzde LGBT'nin yeri yok"

"'Siz kayyum rektör atadınız.' diyorlar. Bu oldukça faşizan bir yaklaşım. Sizin bu yaklaşımınız, politik bir yaklaşım. Burada ideolojik, marjinal ve uçlarda olan sınırlı sayıda şahıs, üniversiteyi bu çizgiye almışlar. Bizler bu değerli üniversiteleri politik çizgileri ile değil, başarıları ile gündeme getirmeliyiz.

'LGBT' diye adlandırılan, geleneksel değerlerimizle bağdaşmayan, bu topraklarla uyum sergilemeyen, Batı'nın bize yansıttığı bir olay. Bizim tarihimizde LGBT gibi şeyler var mı? Vardı da biz mi duymadık? Bunlar Batı'dan gelen şeyler. Kâbe ile ilişkin olayları gerçekleştirenlerin bir ailesi yok mu? İnsanların inançları üzerine bu kadar kışkırtıcı biçimde gitmek çok yanlış. Benim dini inancıma göre LGBT sapkınlıktır."

"Rektör seçimlerinin çok demokratik olması gerekmiyor"

"Orada gidecekler, üniversite rektörünün odasını işgal etmeye çalışacaklar. Ben de buna asla izin vermem. Ülke ayağa kalsa da izin vermem. Böyle bir şey kabul edilemez.

Rektör seçimlerinin çok demokratik olması şart mı? Hayır. Biz neticeye bakıyoruz. Problem oldukça, devletin kuralları işlemeyi sürdürecek."

"Bu toprakların en büyük gücü İslam'dır"

"Bu LGBT olayı, ABD'den ve Avrupa'dan bize pazarlanmaya çalışılan bir şey. Aile yapımızı parçalayabilecek bir şey. LGBT derneklerine Avrupa ve ABD'den 12 milyon dolar fon sağlanıyor. Bizim araştırmalarımız ise bu miktarın 120 milyon dolar olduğunu gösteriyor. Ülkemizi parçalamak için dış güçler tarafından destekleniyor. Bu toprakların en büyük gücü İslam'dır."

Yorumlar (0)