Bakan Pekcan: Rekor miktarda kokain yakaladık

Gümrükler Muhafaza ekipleri, Kocaeli'de yarım tonu aşkın kokain yakaladı.

GÜNDEM 26.08.2020, 11:47 26.08.2020, 16:33
Bakan Pekcan: Rekor miktarda kokain yakaladık

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrükler Muhafaza teşkilatı tarafından Kocaeli'de yapılan operasyonda yarım tonu aşkın kokain ele geçirdiği, bu miktarın "tek seferde müstakilen yapılan en büyük miktardaki kokain yakalaması" olduğunu açıkladı.

Twitter hesabından bilgilendirmede bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Kocaeli’deki bir limanda bulunan konteynerin içinde toplam 540 kilogram kokain bulunduğu bilgisini paylaştı.

Operasyondaki başarının boyutuna vurgu yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrükler Muhafaza teşkilatının Kocaeli'nde yaptığı operasyonda yarım tonu aşkın kokain ele geçirdiğini ve bu miktarın, "tek seferde müstakilen yapılan en büyük miktardaki kokain yakalaması" olduğunu vurguladı.

Brezilya'dan gelen 6 konteynera operasyon

Ticaret Bakanlığı ise büyük operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları çerçevesinde Ticaret Bakanlığının kullanımındaki bilgi sistemleri üzerinden risk analizi gerçekleştirildi.

Analizde, Brezilya'dan Kocaeli'deki bir limana yanaşacak 6 konteynerın risk taşıdığı öngörüldü. Değerlendirme sonucu Brezilya'dan gelen 6 konteynerin "uyuşturucu kaçakçılığı şüphesiyle" kontrol edilmesi emri, Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne iletildi ve Gümrük Muhafaza ekipleri operasyona başladı.

Şüpheli 6 konteyneri taşıyan gemi limana yanaşınca, yanaşma noktasında hazır bekleyen Gümrük Muhafaza ekipleri gerekli tedbirleri alarak önce gemiyi tahliye etti ardından konteynerler açıldı.

Narkotik dedektör köpekleri tarafından yapılan aramalarda konteynerlerin içinde bulunan ferrokrom (krom ve demir alaşımı) cinsi eşya yüklü çuvallara siyah çantaların saklandığı belirlendi. Çuvallara gizlenen toplam 20 çanta bulundu ve bulundukları yerden çıkarıldı. Açılan çantalardan paketlenmiş hâlde toz hâlinde madde çıktı. Madde, uyuşturucu test cihazındaki testte kokain çıktı.

Tarihi operasyon sonucu toplam 500 paket bulundu ve toplam 540 kilogram kokain ele geçirildi.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma yapıyor.

Yorumlar (0)