Bakan Murat Kurum, temizlenen müsilaj miktarını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı çerçevesinde toplanan deniz salyası miktarını Twitter hesabından açıkladı. 

GÜNDEM 12.06.2021, 13:18 14.06.2021, 09:19
Bakan Murat Kurum, temizlenen müsilaj miktarını açıkladı

Marmara Denizi'nde, son dönemde etkili olan müsilaja karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçerken, denizlerde canlı sağlığını tesis etmek ve görüntü kirliliğinden arındırmak için gerçekleştirilen temizlik çalışması bütün hızıyla devam ediyor.

1197,2 Metreküp deniz salyası toplandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi Koruma Eylem Planı" çerçevesinde yürütülen çalışmanın dördüncü gün verilerini kamuoyuyla paylaştı. Bakan Kurum, yaptığı paylaşımda, Marmara Denizi’ndeki müsilajla mücadelenin devam ettiğini ve bu seferberliğin dördüncü gününde 464,1 metreküp müsilajın toplandığını ve toplamda ise 1197,2 metreküp müsilajın temizlendiğini açıkladı.

Hangi şehirden ne kadar toplandı?

Hangi şehirden ne kadar müsilaj toplandığına ilişkin verileri de paylaşan Murat Kurum, şu verileri paylaştı:

- İstanbul: 218,7 metreküp 

- Kocaeli: 95,5 metreküp 

- Bursa: 88 metreküp

- Tekirdağ: 44 metreküp 

- Balıkesir: 182 metreküp

- Çanakkale: 146 metreküp

- Yalova: 423 metreküp

İlk üç gün 52 bölgeyle temizliğe başladıklarını açıklayan Murat Kurum, buna 25 bölgenin daha eklendiğini ve toplamda 77 bölgede çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kurum, müsilaj temizleme seferberliğinin durmadan devam edeceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)