Bakan Kurum: 22 bin binada hasar var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından 22 bin binada, 141 bin bağımsız alanda hasar tespiti gerçekleştirildiğini duyurdu. 

GÜNDEM 04.11.2020, 11:32 04.11.2020, 11:36
Bakan Kurum: 22 bin binada hasar var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından binalara ilişkin son bilançoyu duyurdu. 

"Bir alanda enkaz kaldı"

Bakan Kurum, İzmir'de ekipler tarafından enkaz kaldırma faaliyetlerine başlandığını belirterek, yalnızca bir alanda enkazın kaldığını ve söz konusu alanda büyük bir hassasiyetle çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

"Kentsel dönüşüm çok önemli"

Kurum, Türkiye için kentsel dönüşümün terör ile mücadele kadar kritik bir önem taşıdığını belirterek, deprem bakımından riskli binaların tespitlerinin yaptırılmasının şart olduğunu, vatandaşların hiçbir şekilde söz konusu binalarda yaşamamaları gerektiğini ifade etti. 

"Zemin artı 5'i geçmeyecek"

İzmir'de yıkılan 17 binanın enkazında ve çevresinde deprem bakımından riskli görülen binalarda gereken çalışmaların yapılacağını aktaran Kurum, yeni inşa edilecek olan binaların asla "zemin artı 5"i geçmeyeceğini belirtti. 

"Bir sene içerisinde konutlar teslim edilecek"

Kurum, en fazla bir ay içerisinde TOKİ tarafından konut inşasına başlanacağını kaydederek, bir sene içerisinde de konutların sahiplerine teslim edileceğini aktardı. 

"22 bin binada hasar tespiti yapıldı"

Şu ana kadar 2 milyon 865 bin TL'lik taşınma ve kira yardımı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kurum, İzmir'de meydana gelen depremin ardından hasara uğrayan ve acil yıkılması gereken binaların sayılarına ilişkin bilgi verdi. 

Kurum, İzmir'de 22 bin binada, 141 bin bağımsız alanda hasar tespiti gerçekleştirildiğini belirterek, ağır hasara uğrayan, yıkılmış veya acil yıkılması gereken bina sayısını ise 180 olarak açıkladı.

"Kamu misafirhanelerinde konaklayabilirler" 

İzmir'in 13 ilçesinde kamu misafirhaneleri bulunduğunu ve toplam kapasitenin yaklaşık 7 bin 600 olduğunu aktaran Kurum, söz konusu misafirhanelerde şu an 208 depremzedenin konakladığını ifade etti.

Kurum, misafirhanelerde yeterince kapasitenin bulunduğunu belirterek, depremzedeleri buralarda konaklamaya davet etti. 

"1.000 konteyner kurulacak"

Bayraklı ilçesinde ilk olarak 1.000 konteyner kurulacağını ve bunun için faaliyete geçildiğini aktaran Kurum, söz konusu konteynerlerin 19 gün sonra teslim edileceğini duyurdu. 

Yorumlar (0)